CNADNR pregătește construcția unui drum expres în sudul litoralului

Compania Națională de Autostrăzi intenționează să construiască un drum expres de 22 de kilometri spre Sudul litoralului care va continua autostrada care se termină la Nord de Agigea. Drumul de mare viteză va ocoli lacul Techirghiol şi se va lega de drumul national dinspre Mangalia în zona localității 23 August, evitand astfel zonele unde se genereaza ambuteiaje in sezonul estival, conform directorului CNADNR, Cătălin Homor

Valoarea investiției se ridică la 53 de milioane de euro.

„În zona litoralului avem doua acțiuni. Una este finalizarea podului existent de la Agigea pe care îl avem în lucru. Vrem să-l dăm la finalul anului circulației pe două benzi. De luni închidem circulația și în trei luni să o redeschidem. În paralel, pentru a evita blocajele din zona asta, vom pregăti o variantă ocolitoare a lacului Techirghiol și a localității Agigea, pe podul nou [n.r. noul pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră în continuarea A4] și cu înțepare în DN39 după localitatea 23 August”, a declarat Homor pentru HotNews.ro.

„Ne-am propus să facem acest drum în regie proprie. Ne apucăm de acum să-l pregătim. Vom scoate la licitație Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, în schimb lucrarile le vom face în regie proprie. Programul este ca la sfârșitul lui 2018 să fie realizat”, a săus Homor.

Noul drum de mare viteză ar urma să aibă o lungime de 22 de km, câte două benzi pe sens și are un cost estimat la circa 52,8 milioane de euro, adică o medie de 2,4 milioane de euro pe kilometru, însă intenția autorităților de la drumuri este să-l finanțeze în mare parte din fonduri europene nerambursabile.