Continental a investit 6 milioane de euro într-un centru de cercetare și dezvoltare la Brașov

Producătorul german de anvelope Continental a inaugurat marți, 27 septembrie, la Brașov, un nou centru de cercetare și dezvoltare în România, investiţie de 6 milioane de euro, conform unui comunicat al companiei. „Continental a investit într-un nou centru de inginerie pentru că în România dezvoltăm software și produse inovative în domeniul automotive. Avem 5.000 de ingineri în România care dezvoltă produse și software pentru o mobilitate tot mai eficientă. Acest lucru înseamnă responsabilitate transferată în România, în echipele de cercetare și dezvoltare de aici. Inginerii noștri lucrează pentru mașina autonomă, dezvoltă aplicații de interconectivitate în automotive și de eficiență energetică și de consum. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu în toate locațiile din România, iar la Brașov găsim acești oameni“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental România, în comunicat.

Lucrările la noul spațiu au durat un an. 60 de ingineri își vor desfășura activitatea în următorii ani în noua locație din Brașov.

„Activitatea colegilor noștri din această nouă locație este dedicată unității comerciale Fuel&Exhaust Management. Ei vor dezvolta aici proiecte ce presupun testarea și validarea produselor, precum și activități de cercetare și dezvoltare“, a precizat Joachim Zirbs, directorul locației Continental Brașov.

Suprafața totală ocupată de Continental în Brașov este de 60.000 de metri pătrați.Peste 1.400 de persoane lucrează în această locație.