Dedeman investește 15 milioane de euro pentru relocarea unui magazin în Iași

Dragoș Pavăl, unul dintre acționarii Dedeman, a anunțat că relocarea unității din Manta Roşie, Iași, în zona Ţesătura se va finaliza la începutul anului viitor. „Îmi este greu să mă pronunţ asupra acestui aspect. Vremea poate influenţa mult durata lucrărilor. Totuşi, cred cred că acestea se vor finaliza la începutul anului viitor”, a declarat oficialul Dedeman, citat de www.ziaruldeiasi.ro.

Investiţia în proiectul din zona Ţesătura se ridică la 15 milioane de euro, a adăugat acesta, buget care include şi preţul terenului. Lucrările de construcţie ale noului magazin Dedeman din Iaşi au demarat la începutul acestei luni.

Proiectul va avea o arie construită de 15.173 de metri pătraţi, iar regimul de înălţime va fi de tip parter plus etaj parţial, cu înălţimea maximă de 10,2 metri. Proiectant general este SC Creativ Proiect SRL din Piatra Neamţ, iar constructor SC Pab România SRL din Arad. Noul magazin va avea 200 de angajaţi, a precizat Pavăl. În luna februarie a anului trecut, „Ziarul de Iaşi” a publicat în exclusivitate informaţia privind planurile de construire a unui nou magazin de bricolaj Dedeman pe fostele „ruine” de la Ţesătura. La acea dată, SC Green Plaza SRL din Bucureşti, firmă patronată de un fond israelian de investiţii, şi Iaşitex SA solicitau Primăriei municipiului Iaşi eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui magazin de bricolaj pentru acel amplasament. Înainte de izbucnirea crizei economice, pe terenul respectiv urma a fi construit proiectul comercial Iaşi Plaza, dar şi clădiri de birouri, investiţia anunţată atunci fiind de 75 de milioane de euro.

La mijlocul anului trecut, Dedeman şi Lidl au cumpărat terenul de 46.000 metri pătraţi deţinut de Green Plaza, situat pe Bulevardul Primăverii nr. 2, valoarea estimată a tranzacţiei fiind de 7,2 milioane de euro, aproape o treime din suma pe care a plătit-o fondul israelian pentru teren în anul 2007 societăţii Iaşitex SA. Pentru a realiza noul magazin, Dedeman şi-a adjudecat tot anul trecut, în urma unei licitaţii organizate de Iaşitex SA, şi un teren de 4.000 metri pătraţi, suma plătită de retailerul condus de fraţii Pavăl fiind de circa 1 milion euro, scrie publicația amintită.