Nou de la Atlas Copco. Pompe de Vacuum DZS

Atlas Copco, unul din cei mai mari jucători mondiali în furnizarea de soluţii pentru productivitate sustenabilă, își mărește portofoliul cu noua gamă DZS de pompe de vacuum cu funcționare uscată. Aceasta este potrivită pentru o arie largă de aplicații, de la sisteme de ventilare centrale pentru spitale, până la transport pneumatic.

Pompele de vacuum cu profil tip gheară au în dotare camere de vacuum uscate, care oferă performanțe ridicate și eficiență energetică.

DZS 150 claw vacuum pump

DZS 150 claw vacuum pump

Atlas Copco a inovat tehnologia multi-gheară pentru compresoare, iar după achiziționarea companiei Edwards, specializată în adaptarea tehnologiei de tip gheară în aplicații de vacuum pentru industria de electronică high tech, experiența și competența  celor două companii au condus către obținerea unor noi produse.

Asamblare rapidă

În cazul pompelor de vacuum, majoritatea gazelor de proces trec chiar prin pompă, provocând defecțiuni premature, ceea ce poate crea neajunsuri însemnate pentru producție. Fabricate pe fundamentele de design ale compresoarelor Atlas Copco, aceste noi pompe încorporează materiale și acoperiri inovatoare. Gama DZS încorporează ca standard gheare de oțel inoxidabil și camere de pompare rezistente la coroziune, pentru operare fiabilă chiar și în condiții vitrege.

În mod normal, în cazul unei defecțiuni de proces, curățarea corectă a ghearelor nu poate fi realizată fără demontarea lor, ceea ce necesită apoi resincronizarea întregului mecanism și demontarea cutiei de viteze – o operațiune consumatoare de timp.

În schimb, designul DZS prezintă gheare demontabile care sunt ușor de curățat, la care etanșarea poate fi schimbată rapid, iar asamblarea se face fără a demonta cutia de viteze, salvând timp și resurse. Designul modular al camerei de pompare, al cutiei de viteze și al amortizorului oferă o pompă simplu de întreținut, care necesită o înlocuire parțială, în locul uneia complete, în cazul unei avarii de sistem.

„Am lucrat timp de mulți ani la tehnologia de tip gheară în industria aerului comprimat și a celei de vacuum, iar miile de mașini fiabile ne oferă o reputație excelentă și un volum mare de cunoștințe și experiență cu această tehnologie”, a declarat Koen Lauwers, vice președinte Industrial Vacuum Atlas Copco. „Aceasta este o pompă construită pe principii de simplitate și durabilitate care va fi cu voi pentru mult timp”, completează Lauwers.