Neagu, Bergerat Monnoyeur: Piaţa locală a utilajelor pentru construcţii va scădea cu peste 25% în acest an

“Piaţa locală a utilajelor pentru construcţii va scădea cu peste 25% în acest an, din păcate”, a declarat – răspunzând revistei Constructiv – Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur România şi Republica Moldova.

Compania, jucător de top pe această piaţă, a anunţat lansarea şi în România a programului CAT 360° ADVANTAGE. Asta după ce Bauma 2016 – Munchen, cel mai mare târg dedicat utilajelor şi tehnologiilor pentru construcţii, a reprezentat momentul de lansare la nivel global al acestui program.

excavator-323f

Bergerat Monnoyeur, reprezentant exclusiv Caterpillar în România de peste 25 de ani a avut în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 50 milioane de euro.

În condiţiile în care rulajul companiei a crescut anul trecut cu 16%, pentru anul în curs, directorul Neagu se aşteaptă la o scădere, chiar dacă nu aşa de mare precum cea a pieţei în general.

Despre Program, pe scurt

În esenţă, acest program CAT 360° ADVANTAGE are drept scop mărirea eficienţei parcului de utilaje noi achiziţionate de către clienţi prin oferirea de soluţii de management ale echipamentelor, tehnologii, garanţii personalizate dar şi Soluţii de finanţare.

La cumpărarea unui utilaj Cat nou, clienții vor avea un pachet de soluții construit pentru a spori valoarea adăugată a utilajului respectiv. Avantajele includ: reducerea costurilor totale de exploatare, creșterea timpilor de funcționare, minimizarea timpilor morți – și/sau sporirea profitabilității.

Programul atinge (vezi graficul de mai jos) mai multe aspecte, printre care Telematics, Extensie de garanţie, livrarea la timp a pieselor de schimb, garantarea unui anumit consum în mod real, repararea sau după cazchiar înlocuirea utilajelor rămase în pană şi altele.

bergerat-m-2

„Acest program este oferit, în principiu, clienţilor cu utilaje noi. Dar părţi din program vor putea fi oferite şi clienţilor care au utilaje cu vechime de până la 6 ani sau, după caz, puţin mai mult”, a precizat Liviu Neagu.

Clienţii Bergerat Monnoyeur România pot beneficia de unul dintre cele trei pachete de soluții CAT 360° ADVANTAGE: Bronz, Argint sau Aur. Printre câştiguri: o mai bună coordonare a angajaţilor şi a intervalelor orare de lucru, monitorizarea poziţiei utilajelor şi a vitezei de deplasare/lucru, reducerea emisiilor şi a consumului de carburant.

Diferențele între cele trei pachete sunt date, în principal, de perioada care se dorește a fi monitorizată din punct de vedere al costurilor totale de deținere/operare.

În funcţie de pachetul ales, Bergerat Monnoyeur România se va ocupa de servicii de întreținere şi suport, precum: inspecții, analize de fluide, întreținere preventivă efectuată pe șantier, monitorizare preventivă și rapoarte informative automate.

„Pentru anul 2017 ne propunem ca peste 10% dintre utilaje să fie vândute cu unul dintre aceste programe”, a declarat directorul citat.

Grupul Monnoyeur

Grupul Monnoyeur oferă echipamente, servicii și consultanță pentru profesioniștii din diverse domenii de activitate. Este prezent în România și prin companiile Eneria, IPSO AGRICULTURA şi SITECH România Construction Technology.

Eneria este specializată în soluţii de producere a energiei şi motorizare. Concesionar exclusiv al Caterpillar în România, Eneria a dezvoltat un portofoliu consistent de proiecte în diferite domenii de activitate.

IPSO AGRICULTURA, jucător important în distribuția de utilaje agricole, este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere, cu o gamă variată de tractoare, combine de recoltat, prese de balotat şi alte utilaje din aceeaşi categorie. Treptat Ipso a adăugat în portofoliul său și alte mărci de renume: Kuhn, Manitou, Bednar FMT, Perard.

SITECH România Construction Technology e destinat antreprenorilor din domeniul construcţiilor civile şi industriale oferind întreaga gamă de produse și soluții Trimble.