Transporturile demarează procedurile pentru extinderea magistralei 5 de metrou, pe secțiunea Eroilor-Iancului

Ministerul Transporturilor va demara până la începutul lunii noiembrie licitaţia pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe secţiunea Eroilor-Iancului, lucrările urmând ca lucrările să fie finalizate cel mai probabil în 2021, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe. „Vom demara până la începutul lunii noiembrie procedura de licitaţie pentru proiectare secţiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor – Piaţa Iancului. Această procedură va dura şase luni – nouă luni, apoi licitaţia propriu-zisă. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de construcţie de 36 de luni”, a spus Buşe.

Lucrările la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate în circa cinci ani, conform oficialului Guvernului. „Este foarte probabil ca în 2021 să avem nu numai magistrala 6, ci şi magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura parta aceasta de licitaţii şi proiectare”, a mai spus Bușe.

Săptămâna trecută, magistrala 6 de metrou, dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, a trecut de o nouă etapă, după ce consilierii generali ai municipiului Bucureşti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni – 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro şi care va fi finanţat din fonduri europene, ar urma să fie finalizat în 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 staţii şi o lungime de 14 kilometri.