Care sunt ultimele noutăți legate de Centura Capitalei

Între A1 (București – Pitești) – DN 7 (Chitila) – 8,6 km: porțiunea este în lucru, iar până la finalul lui 2016, se va putea circula pe 4 benzi. Deschiderea circulației pe 4 benzi în această zonă este condiționată de furnizorii de utilități.

Între DN 2 (Afumați) – A2 (București – Constanța) – 11,5 km. În luna noiembrie se face verificarea şi aprobarea proiectului tehnic, acestea fiind urmate de întocmirea documentației de licitație. Licitația pentru execuţia lucrărilor va fi lansată în luna decembrie 2016. Termenul estimat de finalizare a întregului proiect este semestrul II din 2017.

Inelul de sud cuprins între A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța) va fi de implementat în două etape:
· Sector 1 – 22,5 km: între A1 – DN 5 (București – Giurgiu):
Ø Procedura de licitație va fi demarată în noiembrie 2016;
Ø Începerea proiectării este estimată pentru luna mai 2017 (cu o durată de 5 luni);
Ø Termenul de începere a lucrărilor este estimat pentru luna octombrie 2017 cu o durată de execuţie de 18 luni.

· Sector 2 – 9,4 km: între DN 5 – A2.
Ø Pe acest sector, proiectul va continua în funcție de soluția dată de experţii colaboratori ai BEI – European Investment Bank (Banca Europeană pentru Investiții), după analiza multicriterială, în baza acordului semnat cu Ministerul Fondurilor Europene. Raportul final va fi predat Companiei Naționale de Administrare a Investițiilor Rutiere (CNAIR) în termen de 5 luni (până la 1 mai 2017). Soluția recomandată va dicta termenul pentru proiectare și execuție.