Primăria Oradea ridică în 2017 două centre de servicii și un ansamblu de locuințe

Primăria Oradea va construi, în anul 2017, două centre de servicii şi un ansamblu de locuinţe pentru angajaţii care lucrează în parcurile industriale din oraș, proiecte pentru care caută dezvoltator, a anunțat Delia Ungur, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

„Parcul industrial I, din calea Borşului, a devenit deja un miniorăşel, cu peste 40 de companii şi 3.200 de angajaţi. Desigur, aceştia au nevoie de nişte servicii noi, greu de găsit în zona industrială veche. Noi am distribuit, anul trecut, un chestionar companiilor din parc şi am identificat serviciile care ar fi necesare. În primul rând e nevoie de o grădiniţă pentru că angajaţii sunt foarte tineri, cu mulţi copii”, a declarat Delia Ungur.

Cele două centre de servicii vor fi construite în parcurile industriale I (calea Borşului) şi II (strada Ogorului) şi vor avea magazin alimentar, creşă, grădiniţă, agenţii de bănci şi bancomate, ghişee de poştă şi curierat, sală de fitness şi alte servicii care vor fi solicitate de companii. Centrul din parcul industrial II, din strada Ogorului, va deservi şi un cartier nou din Oradea, cartierul Grigorescu, poziţia centrului urmând să aibă acces la şoseaua de centură a oraşului, conform Agerpres.

Terenurile pentru cele două centre de servicii au fost deja identificate, astfel că în prezent ADLO caută un dezvoltator care să construiască aceste centre. În cazul în care nu se va găsi un dezvoltator, ADLO va construi aceste centre de servicii prin eforturi proprii.

Un alt proiect este construirea unui ansamblu de locuinţe pentru angajaţii din parcurile industriale. De aceste locuinţe vor putea beneficia angajaţii navetişti, dar şi elevii care frecventează şcoala profesională sau învăţământul tehnic. Deocamdată, ADLO este în căutarea unui teren pentru această construcţie. „Cererea din partea companiilor este foarte mare. Adică, iniţial, vorbeau de circa 500 de locuinţe. Abordarea noastră va fi mai prudentă, vom construi în etape, începând cu 150 de locuinţe”, a declarat Delia Ungur.