Primăria Timișoarei va începe construcția de complexe sportive și de agrement în fiecare cartier

Fiecare cartier din Timişoara va avea câte un complex sportiv şi de agrement, cu bazine de înot, pe care le va construi municipalitatea începând din anul 2017, primul având 11,5 mii de metri pătraţi, a anunțat primarul municipiului, Nicolae Robu.

„A fost finalizată tema de proiectare pentru viitorul Complex sportiv şi bază de agrement din Calea Lipovei. Acele mari şi multe terenuri virane din zonă nu aparţin primăriei, ci Ministerului de Interne, al Apărării sau al Educaţiei. Am reuşit să identificăm o parcelă şi la înţelegere cu un proprietar privat am obţinut 11,5 mii metri pătraţi. Este o parcelă mare şi vom face un Complex de cartier cu un bazin acoperit, unul în aer liber, teren de tenis, de baschet, de minifotbal, locuri de joacă pe care le vom dota, zonă fitness şi o parcare”, a spus Robu.

Lucrările vor începe în martie, cu termen de finalizare completă de un an şi jumătate, dar pe măsură ce se vor termina anumite sectoare, acelea vor fi date în folosinţă. „Vom mai construi astfel de complexuri de agrement şi sportive şi în Calea Buziaşului, unde vom ridica şi un stadion de 5.000 de locuri cu posibilitatea de extindere cu încă 5.000 de locuri vizavi şi încă două laterale cu câte 2.500 de locuri, ajungând la o capacitate totală de 15.000 de locuri. De asemenea, în Calea Şagului vom avea o astfel de bază, toate fiind dotate cu câte un bazin de înot, terenuri de minifotbal, tenis, baschet şi locuri de joacă. Sunt cu bugetare locală toate, de aceea suntem siguri de execuţie, că nu depindem de nimeni”, a declarat Robu.