S-a aprobat Studiul de fezabilitate pentru noua sală polivalentă din Oradea

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat aprobarea studiului de fezabilitate (SF) de către Ministerul Dezvoltării Regionale pentru noua sală polivalentă multifuncţională a orașului Oradiei, scrie www.bihon.ro.

În perioada următoare va fi emisă o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar în decembrie se estimează demararea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie. Sala este gândită la o capacitate maximă de 7.000 de locuri – pentru concerte, incluzând aici locurile ce pot fi amenajate, la nivelul terenului de joc. Pentru jocuri sportive (baschet, handbal, volei, tenis), sala dispune de 5.000 de locuri (3.600 fixe, 1.400 telescopice), astfel încât să poată putea găzdui competiţii sportive internaţionale până la nivel de sferturi de finală, conform SF. În organizarea evenimentelor sportive şi culturale de mare anvergură, numărul locurilor disponibile este foarte important. Astfel, Cluj-Napoca a obţinut organizarea unei grupe din Campionatul European de Baschet Masculin 2017, după ce a promis FIBA suplimentarea locurilor din sala polivalentă, de la 7.200 la 10.007, pentru meciurile de baschet, conform sursei citate.

Sala din Oradea va dispune de o sală secundară, cu teren de antrenament, ce va fi separată de sala de concurs prin panouri batante.

Sala multifuncţională va dispune de o centrală termică proprie, pe curent electric. Bolojan susține că sala va fi încălzită electric prin pardosele cu fibră de carbon. Acoperişul sălii va fi acoperit cu panouri fotovoltaice.

Noua sală polivalentă de la Oradea va fi ridicată în locul Pieţei Obor (de vechituri). Investiţia va fi realizată de Compania Naţională de Investiţii, o instituţie guvernamentală aflată în subordinea MDRAP, pe terenul pus la dispoziţie de Primăria Oradea. Investiţia este de 22,1 milioane de euro, din care 4 milioane cad în sarcina Primăriei, iar restul este finanţat de Guvern.