Ahmet Buyukhanli, Cosmopolis: În 2017 vom construi încă 40.000 de mp de rezidenţial

„Deși probabil, în următorii ani, programul Prima Casă va fi în continuare foarte important, cred că piaţa de finanţare va evolua astfel încât acest program să fie înlocuit”, a declarat Ahmet Buyukhanli (foto), omul de faceri care controlează Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului Cosmopolis de lângă Bucureşti.

Pentru anul care vine, omul de afaceri citat spune că va construi “încă 40.000 de mp de suprafaţă rezidenţială şi vom vinde peste 500 de unităţi”.

cosmopolis

De altfel, în anul anul viitor compania împlineşte 10 ani de când activează pe piaţa locală. Cosmopolis este amplasat în partea de nord-est a Bucureștiului. Început în anul 2007, proiectul imobiliar s-a dezvoltat treptat, ajungând să se transforme într-un adevărat oraş european, cu o comunitate care numără în prezent peste 4.500 de locuitori.

În momentul de faţă, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente și vile. Investițiile în cadrul complexului rezidențial Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi.

Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite.

Dispare Prima Casă?

Perspectiva dezvoltatorilor turci pentru anul viitor este una optimistă, în ceea ce priveşte piaţa din România. Aceştia se aşteaptă la o creştere semnificativă a segmentului rezidential, considerând că finanţarea va fi mai uşoară şi mai accesibilă.

„Deşi programele de finanţare avantajoase vor fi în continuare valabile, nu ne aşteptăm la o creştere dramatică a preţurilor. Acest lucru înseamnă că piaţa va funcţiona în condiţii normale, fără creșteri artificiale. Deși probabil, în următorii ani, programul Prima Casă va fi în continuare foarte important, cred că piaţa de finanţare va evolua astfel încât acest program să fie înlocuit”, a declarat Ahmet Buyukhanli, în cadrul unei întâlniri cu presa.