Antrenorul Cosmin Olăroiu dorește să ridice un ansamblu rezidențial pe locul unde se află firma Izolatorul

Antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu și o parteneră de afaceri intenționează să demoleze clădirile firmei Izolatorul, situate în spatele noului mall Veranda, din zona Obor, și să ridice un ansamblu rezidențial, scrie Profit. ro. Olăroiu este proprietar al companiei de anul trecut. Firma a obținut în aceeași perioadă, de la Primăria Sectorului 2 al Capitalei, certificate de urbanism pentru demolarea clădirilor fabricii și pentru proiectul construirii unui ansamblu rezidențial pe terenul acesteia, conform sursei citate.

Izolatorul este fosta Întreprindere de Materiale Izolatoare București din perioada comunistă, transformată de Guvernul Petre Roman în societate comercială pe acțiuni, în 1990. Este, de altfel, una dintre primele companii înregistrate oficial după Revoluție, având un cod unic de înregistrare format doar din trei cifre.

Fabrica a fost privatizată în a doua jumătate a anilor ’90 prin metoda MEBO, acțiunile fiind preluate de salariați și de managementul societății. Compania produce garnituri de etanșare, covoare și folii PVC, copertine, prelate auto, produse din plută, produse din poliester armat cu fibră de sticlă și cofraje din carton căptușit cu folie de aluminiu.

În 21 septembrie 2016, Primăria Sectorului 2 a emis pe numele firmei Izolatorul un certificat de urbanism pentru un proiect de construire a unui ansamblu rezidențial în Șoseaua Electronicii nr. 9-11. După circa o lună, pe 10 octombrie, firma a obținut certificat de urbanism și pentru „desființare construcții existente” la adresa respectivă.

În ședința din 8 februarie 2017, Comisia de Urbanism a Primăriei Generale a Capitalei a avut pe ordinea de zi avizul de inițiere a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul Izolatorul SA de construire în Șoseaua Electronicii nr. 9-11 a unui ansamblu rezidențial de blocuri cu 10 etaje, cu înălțime maximă de 36 de metri, pe un teren în suprafață de aproape 18.000 mp, procentul de ocupare al acestuia urmând să fie de maximum 50%.