Încă 3 mari proiecte de retail ar putea apărea în Bucureşti, Sibiu şi Craiova. Dezvoltator – Immochan

Immochan, divizia imobiliară a Auchan, a ochit deja trei terenuri în Bucureşti, Sibiu şi Craiova pe care le-ar putea cumpăra pentru a dezvolta trei mari proiecte de retail, iar investiţiile ar putea ajunge la 300 de milioane de euro.

“Avem terenurile identificate, pe care să lucrăm, dar nu suntem încă proprietari. Există o modalitate legală prin care poți bloca terenurile o perioadă de timp, timp în care analizezi fezabilitatea. În cinci ani, sper ca proiectele să existe”, a declarat Tatian Diaconu (foto), CEO Immochan România.

O altă investiţie pe care o face dezvoltatorul este procesul de modernizare și rebranding în Aushopping a galeriilor comerciale, asta şi după după preluare galeriilor comerciale ale hipermarketurilor Real. O mare parte din acestea se află într-un proces de modernizare și rebranding în Aushopping. Centrele comerciale din orașele Oradea și Satu Mare au fost deja rebranduite, iar în 2017, Immochan va continua procesul de transformare a alte cinci centre comerciale reprezentând 30.000 mp și o investiție totală de 10 milioane euro. Este vorba despre centrele din Baia Mare, Timișoara Sud, Constanța, Cluj și Pitești Găvana.

Compania va mai investi în acest an alţi 6-7 milioane euro în transformarea unei suprafețe de 3.000 metri pătrați în food court din cadrul Auchan Drumul Taberei.

La toate acestea se adaugă şi construcţia celor 3.000 de apartamente în Brașov. Dezvoltatorul va livra primele trei blocuri în iunie, ritmul fiind de trei blocuri livrate în trei luni.

Diaconu spune că din cele 570 de apartamente, din cele 13 blocuri aflate în construcție, 564 de apartamente au fost vândute încă din faza de proiect.

Apartamentele vor fi livrate în mai multe faze, cîte trei blocuri la trei luni, până în primul trimestru din 2018. Immochan vrea să dezvolte 3.000 de apartamente în Brașov.

Compania are în dezvoltare zona rezidențială a proiectului din Brașov în parteneriat cu renumita firmă locală Avantgarden.

570 de apartamente în 13 blocuri sunt în construcție, cu livrare în 2017 și primul trimestru din 2018. Calitatea dezvoltatorilor și a conceptului au condus la un succes de vânzări, 95% din apartamente găsind cumpărători până la această dată. „Mai precis, din 570 de apartamente, 564 sunt vândute încă din faza de proiect, a precizat CEO Immochan România.