Forte Partners începe în martie faza 2 la clădirile de birouri din Grozăveşti

“La prima fază a proiectului The Bridge, faţada e pusă deja până la etajul 5, în toamnă clădirea poate fi gata pentru ca din octombrie să se mute chiriaşii… Astfel că am decis deja să începem faza a II-a, un proiect de 20.000 mp, pentru care în zilele acestea aşteptăm autorizaţia de construire şi probabil în luna martie începem lucrările”, a declarat Geo Mărgescu, CEO & Fondator, Forte Partners.

Printre planurile de viitor ale dezvoltatorului se numără şi construirea unui ansamblu rezidenţial în nordul Capitalei . Investitorii de la Forte Partners au cumpărat în urmă cu câteva luni un teren de 13.000 mp în zona de nord a Bucureştiului şi îşi propun să înceapă şi rezidenţialul, de această dată la scară mai mare comparativ cu proiectele trecute. Mărgescu nu a oferit încă mai multe amănunte în acest sens.

“Avem şi proiecte mai mici ca dimensiuni. Un exemplu în acest sens ar putea fi proiectul finalizat anul trecut pe strada Londrei (Ansamblul Londra 27, n.r.), din centrul Capitalei. Mai ridicăm un astfel de proiect, mai redus ca dimensiuni, în zona Icoanei, pe strada Jean-Louis Calderon.

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners a derulat în 2016 două proiecte de birouri cu o valoare cumulată de piață de 100 de milioane euro: Ștefan cel Mare, clădire boutique poziționată central (19,5 milioane euro) și The Bridge, parc de afaceri poziționat în zona pasajului Basarab (80,5 milioane euro).

”2016 a fost un an foarte bun pentru noi, am finalizat prima clădire sub brandul propriu: proiectul Ștefan cel Mare, închiriat în proporție de 100%, și am demarat lucrările pentru parcul de afaceri The Bridge, pentru care am semnat cea mai mare tranzacție din piața de birouri a anului trecut cu BCR, 18.000 mp”, a declarat Geo Mărgescu.

Poza Stefan cel Mare ansamblu

Proiectul Ștefan cel Mare a fost desemnat cea mai bună dezvoltare office de mici dimensiuni (Best Small Office Development of the Year) în cadrul galei CIJ Awards 2016. Totodată, clădirea a primit și certificarea verde BREEAM, cu rating-ul ”Very Good”, Design.

Lucrările de construcție la The Bridge sunt în grafic, în acest moment fiind ridicate opt niveluri din totalul de 13 (2S+P+10). Proiectul The Bridge urmează să fie și el certificat drept ”clădire verde”.

”Planurile pentru 2017 includ livrarea primei faze a parcului de afaceri The Bridge, precum și începerea lucrărilor la faza a doua, un proiect de 20.000 mp, pentru care s-au obținut avizele necesare, urmând să primim în scurt timp autorizația de construcție ”, a mai spus Geo Mărgescu.

Despre Forte Partners

Forte Partners a fost înființat în 2014 de către un grup de investitori cu o vastă experiență în mediul de afaceri local. În portofoliul Forte Partners se regăsesc proiectele de birouri Ștefan cel Mare și The Bridge, precum și terenuri pentru proiecte viitoare în diverse zone cheie ale Bucureștiului. Modelul de afaceri vizat de Forte Partners este achiziționarea unor terenuri strategic poziționate, dezvoltarea unor proiecte “state of the art”, vânzarea lor și reinvestirea profitului în noi proiecte. Segmentele vizate sunt: office, retail și rezidențial.