Un nou stadion se va construi în România

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a anunțat că stadionul Michael Klain din localitate va fi demolat și în locul acestuia va fi ridicat unul nou, în urma unei asocieri dintre administraţia locală şi Consiliul Judeţean Hunedoara. Președintlee CJ Hunedoara, Mirca Bobora, a declarat că la această asociere pot participa și alte Unități Administrativ-Teritoriale. Arena va avea circa 12.000 de locuri şi va fi dotată cu instalaţie de nocturnă.

Primarul Bobouţanu spune că proiectul va fi realizat printr-un program derulat de Compania Naţională de Investiţii, iar noul stadion ar urma să semene cu cel din Târgu Jiu, care nu are pistă de atletism. Stadionul va fi construit pentru FC Corvinul Hunedoara, a completat Daniel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. „Am constituit un colectiv de lucru care urmează să stabilească detaliile, inclusiv foaia de parcurs a proiectului”, a declarat Daniel Andronache, în cadrul unei conferinţe de presă.

Stadionul Michael Klein a fost construit în anii 1960 şi a reprezentat vreme de mai multe decenii un simbol al municipiului Hunedoara. În anii 1980, echipa Corvinul Hunedoara, al cărui jucător şi antrenor a fost Mircea Lucescu, a obţinut cele mai mari performanţe sportive. După 1990, însă, starea areneiale cărei tribune au fost construite pe pământ s-a degradat treptat.