Element Development demarează dezvoltarea a două parcuri de retail în Bistrița și Târgoviște

Compania de dezvoltare imobiliară, Element Development, anunță că a demarat lucrările de construcție pentru Bistrița Retail Park. Proiectul presupune o investiție de 7,5 milioane euro pentru o galerie comercială de 9.000 mp, ce va fi construită pe Calea Moldovei 13, la doar câteva minute de centrul vechi al orașului. Oferta galeriei comerciale va fi completată de un hypermaret, investiția aparținând Selgros.

CBRE este agenția care se ocupă exclusiv de procesul de închiriere, în timp ce firma Vitalis Consulting a fost desemnată ”Project Manager” pentru construcția acestui proiect. Chiriașii vor prelua spațiile pentru amenajare în luna iulie, termenul estimat pentru deschiderea proiectului fiind septembrie 2017.

Compania a început demersurile de autorizare pentru al doilea proiect, în Târgoviște, pe strada Arsenalului, la două minute de Parcul Mitropoliei și Casa de Cultură. ”Avem cea mai bună localizare pentru un parc de retail în Târgoviște, proprietatea fiind situată chiar în centrul orașului, lângă Kaufland și Penny. Suntem în discuții cu câțiva chiriași pentru contracte de pre-închiriere iar acest fapt ne-a încurajat să demarăm autorizarea proiectului, intenția fiind de a începe construcția până la sfârșitul anului”, a declarat Ionuț Bordei, CEO, Element Development.

Cu o experiență de 17 ani în industria locală de imobiliare, Ionuț Bordei s-a alăturat de curând echipei Element Development. Ionuț a înființat departamentul rezidențial în cadrul Eurisko și a promovat până la poziția de partener. El a mai lucrat pentru Cordia Futureal și DTZ Echinox anterior numirii în cadrul Element Development.

Târgoviște Retail Park, un proiect de 11.000 mp construiți, va consta într-o galerie comecială (cu un mix de branduri din modă, frumusețe, articole de încălțăminte și articole sportive, electronice și electrocasnice), ancorată de un hipermarket. Investiția pentru proiectul de la Târgoviște este estimată la 9 milioane de EUR.

Compania a fost înființată de Ionuț Dumitrescu, un om de afaceri cu o vastă experiență în domeniul imobiliar. În perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanță Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis, liderul mondial mobiliar. După această tranzacție s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliară prin achiziția de terenuri, construcția și vânzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o clădire de birouri în suprafață de 9.000 mp, finalizată în 2009 în zona Pța. Victoriei și care în 2012 a fost vândută către fondul de investiții Zeus Capital.