Vox Technology Park, clădirea în care accesul se va face prin identificare biometrică, va fi gata anul acesta

Banca Transilvania și OTP Bank finanțează complexul de birouri Vox Technology Park din Timișoara, singurul din Europa în care accesul se va face prin identificare biometrică, pe baza unor trăsături fizice. Acesta este dezvoltat de Werk Property Group şi va fi deschis în Timişoara la finalul acestui an.

Finanţarea constă în 16,8 milioane euro credit de dezvoltare şi în 15,5 milioane lei facilitatea de TVA. Banca Transilvania are calitatea de aranjor, banca finanţatoare, agent de facilitate şi de garanţii, iar OTP Bank România este, de asemenea, banca finanţatoare. Sindicatul de bănci este asistat de avocaţii Clifford Chance Badea, printr-o echipa coordonată de Andreea Sisman, Counsel.

Vox Technology Park este un proiect aparte în Timişoara prin standardele oferite pentru viitoarele birouri din punctul de vedere al confortului şi al siguranţei. Proiectul are o suprafaţă închiriabilă de 26.000 de metri pătraţi, din care aproximativ 50% este deja închiriată, cu preponderenţă de companii IT&C. Adiţional spaţiilor de birouri, Vox Technology Park va reuni magazine, săli de conferinţe, bănci, restaurant, cafenea, sala de fitness, SPA, locuri de parcare cu suport de încărcare pentru maşini electrice etc.

Accesul în Vox Technology Park se va face printr-o modalitate unică în Europa, prin identificare biometrică, pe baza unor trăsături fizice. Clădirea de birouri va fi certificată BREEAM “Excellent”, fiind prima cu acest nivel de certificare din vestul ţării.