Francezii de la Faurecia au construit a cincea fabrică în România

Producătorul francez de echipamente auto Faurecia a inaugurat oficial a cincea fabrică în România, în judeţul Argeş, comuna Căteasca (lângă Piteşti), în umra unei investiţii de opt milioane de euro. Este a cincea unitate pe care o deține în România, după cele de la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteşti (sisteme de interior).

Noua fabrică are 14.000 de metri pătraţi şi produce componente pentru planşa de bord, panouri de uşă şi consola centrală. „Suntem cu toţii aici pentru a sărbători această reuşită a Faurecia în România, dar şi la nivelul operaţiunilor noastre globale. Fabrica pe care o inaugurăm oficial astăzi este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate dar şi a condiţiilor de muncă oferite pentru angajaţii noştri. În momentul de faţă avem 370 de operatori de producţie, specialişti tehnici, coordonatori de echipe şi manageri. Până în 2021 vom ajunge la 900 de angajaţi, urmând a fi create peste 500 de locuri noi de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreşedinte executiv, Sisteme de Interior.

Fabrica din Argeş-Căteasca va fi furnizor pentru Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen şi Renault. „În acest mod, numărul de angajaţi din România, care devine o ţară foarte importantă pentru grup, va fi de peste 4.000. Fabricile din România sunt printre primele din lume. Avem 300 de fabrici în lume, în 30 de ţări, şi avem un sistem oficial prin care măsurăm cât de bune sunt aceste fabrici, iar cele din România sunt printre cele mai bune. Cea din Piteşti este în top 10”, a mai declarat Renaudie.

Faurecia activează pe piața din România din anul 2003 și are peste 3.300 de angajați.