A demarat construcția noului patinoar Mihai Flamaropol din București

Primăria Capitalei a anunțat că lucrările de refacere și modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu au demarat la începutul lunii martie, după ce vechea construcție aflată într-o stare avansată de degradare a fost demolată la finele anului trecut.

„Mă bucur să pot anunța începerea lucrărilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investiții pe care atât sportivii cât și iubitorii sporturilor pe gheață îl așteaptă de mulți ani. Când am preluat mandatul de Primar General acest proiect era blocat din cauza necesității elaborării unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. După aprobarea acestuia, anul trecut, în luna noiembrie, am obținut autorizația de construire, în ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavație. Am prevăzut în buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect și vă asigur că, împreună cu echipa mea, voi lua toate măsurile pentru că ritmul în care se lucrează să fie cel pe care ni-l dorim cu toții, iar lucrarea să fie finalizată la timp. În mai puțin de doi ani, loturile naționale de hochei și patinaj ale României trebuie să se poată pregăti și antrena în condiții optime, pe un patinoar nou, dotat și echipat corespunzător și implicit să poată reprezenta România pe plan internațional”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri și se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și publicului consumator de sport pe gheață.

„Vorbim despre un patinoar artificial olimpic, dotat și echipat la standarde de înalta calitate, unde vor putea fi organizate competiții sportive pe gheață la cel mai înalt nivel internațional. Construcția, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 9500 mp, va avea dublă funcțiune: patinoar și centru sportiv și de agrement. În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice ‘clasice’ (bazin înot, wellness, sala de baschet, săli fitness, aerobic), dar și pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevăzute și spații comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) și gastronomie (cafenea și restaurant). Facilitățile oferite de Centrul Sportiv și de Agrement vor atrage publicul de toate vârstele să practice sportul. Mai mult, prin închirierea acestor spații va exista un suport material în vederea susținerii cheltuielilor pentru funcționarea patinoarului. Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcări cu 108 locuri atât pentru public cât și pentrut sportivi respectând astfel cerințele de omologare ale Federațiilor internaționale de hochei, patinaj etc, precum și normele de urbanism existente. Astfel, vor exista locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar și locuri special pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spații verzi atât la sol cât și pe acoperișul clădirii, care va fi pietonal. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu destinat practicanților sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafață va putea fi amenajata ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale. Facem precizarea că suprafața spațiilor comerciale și a spațiilor cu destinație de bar și cafenea din incinta centrului sportiv și de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafața totală a construcției”, mai arată Primăria într-un comunicat.

Valoarea contractului de servicii de proiectare și lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție;’ Refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agreement’ este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.