Elis Pavaje investește în construcția unei fabrici noi

Producătorul de prefabricate din beton Elis Pavaje a început construcția celei de-a treia fabrici, în Secuienii Noi, județul Neamț, a anunțat compania. Scopul investiției estede a raspunde solicitărilor în creștere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolțari) și de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei. Noua unitate va începe producția în luna iulie 2017 și va asigura prioritar livrările către clienții din zona de Est a țării.

Poza santier Elis Pavaje_fabrica Secuienii Noi

 

Pe fondul creșterii solicitărilor de produse pe segmentul lucrărilor publice, cât și din zona rezidențială, compania Elis Pavaje a decis extinderea capacităților de producție prin construirea celei de a treia fabrici din România.

“Urmărind dinamica pieței, am ajuns la concluzia ca deschiderea unei noi unități de producție este un pas necesar în dezvoltarea companiei. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producție și prin investiții în liniile de producție existente, însă există o limită pe care nu o mai poți depăși, fără să asiguri capacitate suplimentară”, a declarat Emil Goia, directorul general al companiei. Investiția totală se ridică la 10 milioane de euro și urmează a fi amortizată în termen de 10 ani. Prin aceasta, capacitatea totală de producție a companiei ajunge la 15.000 mp de pavele/zi.

Santier Elis Pavaje_aici se construieste_Secuienii NoiAvând o capacitate totală de 5000 mp/zi, fabrica va produce produce pavele premium și standard, borduri, bolțari și rigole. Utilajul de producție reprezintă o linie integral automatizată, de ultimă generație, achiziționată din Germania. Hala de producție și spațiile de depozitare marfă se vor extinde pe o suprafață totală de 50.000 mp.

Investiția realizată de Elis Pavaje va avea un impact pozitiv pe piața muncii din zona Moldovei, prin crearea a 40 de locuri de muncă până la finalul anului 2017. Pentru a acoperi necesarul de resurse umane, procesul de recrutare a personalului este în plină desfășurare.

“Impulsionarea vânzărilor pe zona Moldovei prin asigurarea proximității produselor și asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii din zonă, precum și lansarea de noi produse în piață, ne determină să sperăm că ne vom atinge obiectivele de creștere a vânzărilor cu 14% față de anul precedent”, a completat Gota.