Karan–Business & Finance va construi un parc de distracții pe plaja Dunărea din Galați

Compania Karan–Business & Finance, care are ca obiect principal de activitate serviciile de consultanţă pentru afaceri şi management, servicii profesionale de consultanţă juridică, a câștigat licitația pentru concesionarea plajei Dunărea și următoarele luni va trece la modernizarea acesteia. Investiția totală se ridică la 6,25 milioane de euro.

Conform planului de management înaintat de Karan–Business & Finance, citat de Adevărul, amenajarea plajei se va finaliza pînă la sfârşitul lunii mai 2017. Până la 31 mai vor fi reparate aleile pietonale şi parcarea. În luna mai vor debuta în forţă lucrările la câteva dintre investiţiile majore ale investiţiei: montarea unor piscine descoperite pe plajă (care vor fi gata la 1 iunie), amenajarea unui loc de joacă tip Babyland (cu termen de finalizare 30 septembrie 2017), construcţia unei tiroliene (termen 30 iunie 2017), montarea de beach-baruri (gata la 1 iunie) şi amenajarea terenurilor de sport (termen 1 iulie). În iunie 2017 va începe amenjarea unui teren de minigolf (cu termen de dare în folosinţă 1 septembrie), dar şi demararea lucrărilor de construcţie a unui club şi amenajarea parcului (ambele vor fi gata la sfârşitul lui septembrie). În iulie va începe construcţia unui teren de paintball (gata la 1 octombrie), iar în septembrie începe construirea celui de-al doilea club (care va fi special, de tip Therme şi va fi gata în iunie 2018) şi a unui hotel de trei stele (gata în februarie 2018).

„Câştigătorul acestei licitaţii ne-a asigurat că, până la vară, gălăţenii vor avea finalizată prima faza a acestui proiect, care înseamnă plaja şi un bazin. A doua fază a acestui proiect înseamnă un Aqua Park acoperit la standarde de secol 21 precum şi multe alte facilitaţi”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului. Municipalitatea gălăţeană nu va investi nimic, ci va încasa o redevenţă de 2,3 lei/lună/mp de teren neamenajat şi de 5,44 lei/lună/mp pentru terenul amenajat.