România asigură 21,2% din portofoliul total al austriecilor de la Immofinanz

Compania austriacă în real-estate Immofinanz a anunțat că proprietățile din România reprezintă 21,2% din portofoliul total al societății (fără activele din Rusia), în ușoară creștere față de luna trecută. Cele 72 de proprietăţi (17 investiţii finalizate, 3 proiecte în dezvoltare, 8 proiecte imobiliare adiţionale – apartamente destinate vânzării după finalizare – şi 44 de proiecte în analiză) au o valoare de 845,4 milioane de euro, comparativ cu 843,2 milioane de euro din aprilie.

Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în dezvoltare actuale ale grupului în România se ridică la 71,5 milioane de euro. Pe parcursul primului trimestru al anului financiar 2017, rata de ocupare a portofoliului din România a ajuns la 96,5%.

Principalele active pe care Immofinanz le deţine în România sunt Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Park, Băneasa Airport Tower (office), patru centre comerciale Vivo! în Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Baia Mare, cumulând o suprafaţă închiriabilă de 345.000 de metri pătraţi.

La sfârșitul anului financiar scurtat 2016, veniturile din închirieri în România se ridicau la 31,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă 20,1% din veniturile din închirieri totale la nivel de Grup.

Immofinanz este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova.