S-a dat undă verde pentru construcția mall-ului NEPI de la Satu Mare

Consiliul Local Satu Mare a aprobat Planul Urbanistic Zonal al mall-ului Shopping City, investiție derulată de NEPI, scrie PresaSM.ro. Urmează obținerea autorizației de construcție, iar lucrările pot demara încă din acest an. Deja a fost curățat terenul pe care se va construi viitorul mall.

“Prin aprobarea acestui PUZ rămân fără obiect procesele deschise de unii proprietari de terenuri din zonă”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor. Potrivit acestuia, lucrările ar putea fi demarate încă din acest an.

Reprezentanții New Europe Property Investments, Călin Stan și Silviu Grigorescu, au declarat pentru PresaSM.ro că nu mai au niciun fel de probleme cu terenurile pe care se va construi viitorul Shopping City, fiind achiziționate și ultimele parcele. Conform acelorași surse, dacă se vor obține toate autorizațiile necesare, lucrările se vor putea construi încă din acest an, urmând ca ele să fie finalizate în prima parte a anului viitor.

Shopping City Satu Mare va fi construit pe un teren de aproximativ 6 hectare, iar la finalizarea dezvoltării sale de la finalul anului viitor, le va oferi vizitatorilor o parcare generoasă de aproximativ 1.000 de locuri. Parcarea va fi dispusă pe 2 niveluri, iar vizitatorii vor avea la dispoziție și o rampă de acces rapid, ce le va facilita accesul.

Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătrați, Shopping City Satu Mare va deveni principala destinație regională de shopping și petrecere a timpului liber. În urma unei investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, cea mai mare din ultimii ani din Satu Mare, centrul comercial va aduce publicului din regiune un mix complet de shopping și divertisment, cu branduri naționale și internaționale, un hipermarket, un cinema ultra-modern şi un food-court cu restaurante, cafenele şi locații fast-food pentru toate categoriile de public, mai scrie publicația amintită.