CBRE a reprezentat Skanska în vânzarea clădirii Green Court C București

Compania de consultanță imobiliară CBRE anunță că a reprezentat cu succes Skanska România în procesul vânzării clădirii C din complexul de clădiri de birouri Green Court București către Globalworth Real Estate Investment, pentru suma de 38 de milioane de euro. Clădirea Green Court C București, certificată LEED Gold, are o suprafață totală închiriabilă de 16.300 mp și este situată în cel mai dinamic sector al zonei de business Barbu Văcărescu-Floreasca.

“CBRE a conlucrat cu Skanska încă de la începutul acestui proiect și suntem încântați să vedem procesul de vânzare încheiat cu succes. Tranzacția reconfirmă calitatea înaltă a clădirii construite de Skanska, dezvoltarea continuă a pieței de închirieri spații de birouri și de asemenea, atracția deosebită a zonei Barbu Văcărescu-Floreasca. Privim cu optimism spre alte proiecte de succes”, arata Robert Paulson, Head of Capital Markets, CBRE România.

Această tranzactie s-a încheiat într-un context dinamic al pieței imobiliare din București. Stocul modern de spații de birouri este de 2,72 milioane mp la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2017, conform datelor CBRE. Volumul total de spații de birouri livrat în acest an va fi de 140.000 de mp iar stocul total va ajunge la 2,79 milioane mp. Peste 450.000 de mp de spații de birouri sunt în construcție și vor fi livrate în urmatorii trei ani, dintre care 319.000 mp sunt construiți fără pre-închirieri.

Proiectul Green Court București a fost dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile care au redus considerabil costurile operaționale dar și amprenta la sol a clădirii. Clădirea C a complexului este închiriată in proporție de 91%, printre chiriași figurând companii ca General Motors, Capgemini, ABB, Merck, Legrand și Tetra Pak.