Ce firme construiesc al II-lea IKEA din Bucureşti? Bog’Art caută muncitori

Pe şantierul IKEA de pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57 de lângă Auchan au început deja săpăturile. Antreprenorul general Bog’Art lucrează la acest proiect cu firma bucureşteană Arcadia Engineering pe partea de proiectare DDE (Detalii De Execuţie), reprezentantul IKEA fiind managerul de proiect Optim Project Management.

De partea de proiectare generală DTAC (documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire) s-a ocupat firma bucureşteană Blue Projects.

Unul dintre primele anunţuri care se pot vedea încă de la intrarea în şantier este acela prin care antreprenorul general Bog’Art caută muncitori calificaţi sau necalificaţi (foto mai jos).

De altfel, şi IKEA a anunţat că „după ce vor fi ocupate pozițiile din echipa de management a magazinului, IKEA va începe al doilea val de recrutare externă. Recrutarea în masă pentru angajații magazinului este planificată să înceapă în februarie – martie 2018”.

“Investiţia în noul magazin, care va fi cel mai mare din Europa de Sud-Est, este de circa 86 de milioane de euro, cu tot cu achiziţia terenului. Acesta va fi cel mai mare Ikea din regiune, cu o suprafaţă construită de 36.000 de mp”, a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South East Europe.

Al doilea magazin IKEA din București va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii Småland.

Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori.

Unitatea de pe Pallady va oferi și o gamă de 9.200 de produse de mobilier și accesorii.

Ceremonia de așezare a pietrei de temelie, care anunță începerea lucrărilor de construcție pentru al doilea magazin IKEA din România, a avut loc astăzi, pe terenul viitorului IKEA.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, alături de Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South East Europe și Vladislav Lalic (primul din stânga), Property and Expansion Manager IKEA SEE, au marcat simbolic începerea lucrărilor de construcție.