Excavaţii pentru noi blocuri lângă metrou Politehnica

Lucrările de excavaţie pentru prima clădire din proiectul The Light de trei clădiri de lângă staţia de metrou Politehnica sunt într-un stadiu avansat.

Proiectantul clădirii este compania M3D Cinetic, project manager a fost desemnată compania Vitalis iar antreprenor incintă, compania Apolodor. Antreprenorul general urmează a fi anunțat ulterior.

Proiectul este dezvoltat de River Development, un vehiculul prin care Grupul SEMA, controlat de omul de afaceri Ion Rădulea (foto mai sus), mai dezvoltă şi administreză şi parcul industrial Sema Parc precum și parcul de afaceri Sema Office din zona fostei fabrici Semănătoarea.

Astfel, River Development a anunțat demararea lucrărilor de construcție la un nou proiect de birouri de clasă A situat în zona Politehnica, pe terenul fostei fabrici Pumac.

Prima clădire de birouri din cadrul proiectului, intitulată “The Light”, are suprafață închiriabilă de 21.000 mp (GLA), un regim de înalțime de 11 etaje (2S+P+10 etaje + etaj tehnic) și oferă 293 de locuri de parcare, subterane şi supraterane.

Proiectul este situat pe Bd. Iuliu Maniu nr.6H, la 280 m de stația de metrou Politehnica, chiar lângă actualul şantier al Skanska.

“Prima clădire este estimată a fi livrată în trimestrul 4 din 2018. Valoarea totală a investiției în clădirea The Light se va ridica la cca 33,5 milioane de euro”, a declarat Ion Rădulea.

Prima clădire va fi dotată cu 6 lifturi şi va avea prevăzut un spațiu de închiriat pe acoperiș, ideal pentru conceptul foarte actual de „spațiu de relaxare” pentru angajații unei corporații sau pentru un skybar.

“În cadrul acestui proiect, luăm în calcul demararea unei faze de rezidențial preconizată a începe în perioada 2018-2019”, a mai declarat omul de afaceri citat.

Lucrările continuă şi la Sema City

Conducerea River Development mai adaugă: “În acest moment avem în plină desfășurare o dezvoltare de 26.600 mp birouri de clasă A (clădirile Paris și Berlin) după livrarea a 14.500 mp (clădirea Bruxelles) din proiectul Sema Office, situate lângă stația de metrou Petrache Poenaru, planificate a fi livrate spre finalul anului 2017-mijlocul anului 2018. În perioada 2009-2017 am livrat cca 60.000 mp GLA birouri și ne propunem în perioada 2017-2019 să livrăm circa 47.000 mp de birouri de clasă A pe piață dezvoltărilor din zona centru-vest a Bucureștiului, Semănătoarea-Politehnica.

Materiale

Folosirea sticlei alternative, mată și clară, asigură o iluminare naturală foarte bună pentru spațiile de birouri de pe toate etajele, reducând în același timp efectul de orbire și necesitatea unei răciri extinse. Această soluție de fațadă va reflecta un consum redus de energie pentru iluminat și aer condiționat.

În ceea ce privește HVAC, clădirea a fost proiectată cu un sistem VRV mai sofisticat, opus soluției clasice de răcire / centrale termice. Acest sistem va asigura o reducere suplimentară a consumului de energie. Preocuparea pentru construcții verzi merge și în direcția reducerii și gestionării consumului de apă pentru întreagă clădire.

Despre River Development

River Development este o companie cu capital privat integral autohton fondată în 2007, vehiculul prin care Grupul SEMA, alcătuit din 16 companii, administrează și dezvoltă proprietățile imobiliare existente și proiectele viitoare.

În calitate de dezvoltator și administrator al parcului industrial Sema Parc precum și a parcului de afaceri Sema Office, River Development este implicată în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare.

Sema Office este parte din Sema City si e cel mai mare proiect de reconversie urbană a unei foste zone industriale din București.