Primele informații despre noua arenă de la Timișoara

Președintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat că pe amplasamentul actualului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara se va dezvolta un complex sportiv, scrie Banatul Azi.

„În prezent, infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcțiunile curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale, în plus, limitează valorificarea potențialului municipiului Timișoara, principalul pol de creștere economică de interes național din vestul României în organizarea de evenimente sportive, culturale și de agrement la standarde europene. Mai mult, în anul 2021 Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, toate acestea arătând importanța realizării unui complex sportiv la nivel de standarde europene”, se arată în proiectul privind aprobarea studiului de oportunitate.

Autorităţile judeţene nu au decis încă dacă vor demola actualul stadion şi apoi vor construi unul nou sau vor menţine unele elemente de structură. Studiul de fezabilitate va fi cel care va spune cum şi unde se va construi viitorul complex sportiv.