Skanska implementează un sistem de recepție virtuală în clădirile pe care le va ridica la Politehnică

Compania suedeză Skanska, care ridică patru clădiri de birouri în zona Politehnică București va implementa un sistem de recepție virtuală în spațiile sale. Conform companiei, sistemul va îmbunătăți accesul în clădirile de birouri.

Prin intermediul acestui sistem, accesul în clădire al vizitatorilor se va face fără intervenție umană, prin transmiterea de către persoană vizitată a unei invitații via e-mail sau SMS sau prin înregistrarea directă a vizitatorilor la dispozitivulul amplasat la parterul clădirilor. În ambele situații, vizitatorul va primi un cod de recunoaștere (QR Code) iar persoana care primește invitatul va fi notificată în momentul scanării QR Code-ului la intrarea în clădire. Din motive de siguranță, toate invitațiile vor avea o perioada limitată de valabilitate iar numărul de intrări, respectiv ieșiri va putea fi limitat. Acest sistem va veni în completarea recepției clasice existente în orice clădire de birouri.

Skanska România va implementa de asemenea un sistem de parcare inteligență ce permite accesul mașinilor fără a fi nevoie de un card de acces. Acest lucru va fi posibil folosind un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare înregistrate deja în baza de date a clădirii. Astfel se va reduce timpul de așteptare la intrarea/ieșirea din parcare și va fi îmbunătățită securitatea clădirii. Accesul vizitatorilor în parcare va fi posibil prin sincronizarea sistemului de parcare inteligență cu cel de recepție virtuală, prin adăugarea numărului de înmatriculare al autoturismului la invitația de vizitare.