Fosta clădire a Casei Generale de Economii din Brașov va fi reabilitată cu 17,3 milioane de lei

Clădirea care a aparținut până în 1948 Casei Generale de Economii, iar după 1990 sediul Bancorex din Brașov va fi reabilitată cu o investiție de 17,3 milioane de lei plus TVA. Imobilul se află pe strada Republicii și este construită în stil Art Nouveau. S-a degradat atât de tare încât a fost nevoie de o prelată care să o acopere pentru ca pereţii să nu se dărâme, scrie Adevărul.

Primăria a lansat licitaţia pentru reabilitarea ei şi a primit trei oferte de la firme din Braşov, Ploieşti şi Sibiu. Clădirea este declarată monument istoric de interes naţional, iar Primăria se chinuie de mult timp să o renoveze. Au fost fonduri şi anul trecut, dar nicio firmă nu a dorit să îşi asume lucrarea deoarece este o muncă migăloasă şi trebuie restaurate şi câteva picturi murale.

Reabilitarea este una complexă. Este nevoie de lucrări la fundaţie şi structura de rezistenţă, se vor reface toate instalaţiile de utilităţi. Se va păstra clădirea aşa cum a fost construită și se va lucra după planurile originale. Lucrările făcute între timp la interior vor fi demolate, potrivit sursei citate.