Construcția primei săli polivalente din județul Alba ar putea demara în 2018

Anul 2018 ar putea reprezenta demararea lucărilor la prima sală polivalentă din județul Alba, la Blaj, scrie ziarulunirea.ro.

Primii pași concreți au fost făcuți în luna decembrie când consilierii județeni au aprobat constituirea parteneriatului și preluarea terenului pe care va fi construit obiectivul. “Consiliul Local al municipiului Blaj solicită realizarea unui parteneriat, în cote părți egale, între Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și municipiul Blaj prin Consiliul Local al municipiului Blaj pentru construirea la Blaj a Sălii de sport polivalentă a județului Alba.

În acest sens Consiliul Local al municipiului Blaj a identificat bunul imobil-teren situat administrativ în municipiul Blaj, înscris în CF nr. 76992 Blaj și CF nr. 77085 Blaj, în suprafaţă totală de 17.118 mp, teren adecvat construirii unei săli polivalente în condițiile și la standardele naționale și internaționale impuse unui asemenea obiectiv sportiv. Imobilul – teren unde urmează să se construiască sala polivalentă, conform legislației în vigoare, trebuie să fie în proprietatea celor două unități administrativ-teritoriale, în părți egale, conform sursei citate.

Astfel, se impune însușirea cererii adresate Consiliului local al municipiului Blaj, pentru transmiterea cotei de 1/2 părți asupra unui bun imobil – teren situat administrativ în municipiul Blaj, din domeniul public al municipiului Blaj și din administrarea Consiliului local al municipiului Blaj, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării în comun a obiectivului „Sală de sport polivalentă a Județului Alba în municipiul Blaj”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de aleșii judeţeni.

Sala va avea un total de 11.000 de metri pătrați și 2.000 de locuri, investiţia urmând să fie finalizată în 2019.