Nidec a construit o fabrică nouă la Ștefănești

Concernul japonez Nidec a inaugurat, în oraşul Ştefăneşti din judeţul Argeş, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, după o investiție de câteva milioane de euro. În urmă cu doi ani de zile, japonezii au înființat o companie, Nidec Global Appliance România, care a achiziţionat de la omul de afaceri George Copos societatea Ana Imep.

„Un motiv pentru care am decis să deschidem o capacitate de producţie aici a fost acela că noi considerăm că în România este un mediu propice pentru afaceri. Al doilea motiv a fost găsirea unui spaţiu potrivit, în care să putem dezvolta afacerea”, a spus Valter Taranzano, CEO Nidec Global Appliance Division.

La fabrica de la Ştefăneşti lucrează deja 500 de oameni, iar în doi ani se preconizează ca numărul angajaţilor să treacă de o mie, chiar dacă personalul este din ce în ce mai dificil de găsit.

Nidec Corporation a fost înfiinţată în Kyoto, Japonia, în anul 1973. In prezent, operează în peste 40 de ţări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii ce au un număr total de 110.000 de angajaţi.

Concernul japonez Nidec mai deţine în România firma Nidec ASI Ro din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer si Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate în anul 2016 la Oradea.