Concurs cu premii tentante pentru tinerii arhitecți

Ordinul Arhitecților Filiala Teritorială București, prin Anuala de Arhitectură București 2018, invită tinerii arhitecți și designeri să participe la un concurs de arhitectură al cărui scop este proiectarea și reamenajarea magazinului Meșteshukar ButiQ, o întreprindere socială care promovează meșteșugurile tradiționale rome și românești.
În cadrul concursului, sunt oferite cinci premii a căror valoare depășește 5.000 de euro. Propunerile de proiectare și reamenajare a spațiului Meșteshukar ButiQ vor fi evaluate de un juriu specializat din mediul de construcții, iar soluția arhitecturală câștigătoare va fi recompensată cu un premiu de 3.000 de euro și va fi implementată de către echipa de proiect.
„Ne dorim să încurajăm apetitul pentru participarea la concursuri și familiarizarea cu acest proces datorită avantajelor care pot fi obținute de ambele părți”, a adăugat arhitectul Emil Ivănescu. „Crearea unei culturi care consideră concursul de arhitectură drept cea mai bună soluție la provocările companiilor sau ale orașelor trebuie încurajată și promovată ca alternativă la licitații atât în mediul privat, cât și în sectorul public”.
Concursul reprezintă una dintre acțiunile prin care OAR București dorește să contribuie la dezvoltarea profesională a arhitecților prin implicarea acestora în proiecte concrete prin care își vor îmbunătăți competențele.
„Ne propunem să avem un rol activ în educarea și orientarea în carieră a arhitecților”, a declarat arhitectul Emil Ivănescu, președinte al OAR București. „Concursul este un mijloc eficient de responsabilizare, tinerii arhitecți urmând să se afle în situații concrete, pe care le vor întâlni în practica profesională, precum management de proiect sau comunicare cu beneficiarul”, susțin reprezentanții OAR București.
Concursul a fost lansat pe 1 octombrie, de Ziua Mondială a Arhitecturii, pentru a marca această dată într-un mod relevant pentru profesia de arhitect.