Ecovillas scoate la vânzare primele apartamente din România fără facturi la întreținere

Dezvoltatorul român Ecovillas a scos la vânzare primele 44 de apartamente din România care utilizează 100% energie regenerabilă, în proiectul LOFT Green Apartments din Mogoșoaia.  Blocurile utilizează numai energie regenerabilă, fiind aliniate normelor obligatorii UE. LOFT Green Apartments va finaliza în mai 2019 primele apartamente, al căror preț pleacă de la 43.000 de euro fără TVA. Acesta este primul proiect de pe piața autohtonă care promovează un stil de viață eco friendly, locuințele fiind deja scoase la vânzare pentru primul bloc, de 44 de apartamente.

În total, la Mogoșoaia, vor fi construite trei blocuri cu 154 de apartamente de apartamente stil boutique, cu design unic. Loft Green Apartments este un proiect rezidențial în valoare de 10 milioane de euro.

Apartamentele utilizează energia regenerabilă a pământului pentru obținerea căldurii pe timp de iarnă, răcirii pe timp de vară și a apei calde cu ajutorul sondelor conectate la pompele de caldură geotermice (geotermale) cu clasa energetică A+++ importate din Suedia.

Casă pasivă

Pentru ca eficiența energetică să dea rezultate optime, proiectul folosește izolare termică a locuințelor la standardul de „casa pasivă” și eliminarea pierderilor de căldură. Astfel costurile cu încălzirea scad cu până la 80% față de locuințele vechi. Ecovillas a inițiat discuții pentru achiziția energiei electrice ce provine doar din resurse regenerabile: hidrocentrale, parcuri eoliene și fotovoltaice, iar aerul din locuință va fi proaspăt tot timpul cu ajutorul unor sisteme de ventilare cu recuperare de căldură – asta înseamnă că deși afară vor fi grade cu minus, în casă va intra aer cald curat de afară.

De asemenea, apartamentele au un design special, fiind orientate astfel încât să se poată capta energia solară, iar soarele pătrundă în locuințe pe tot parcursul anului cu scopul economisirii consumului de energie electrică. Acest lucru este posibil și datorită geamurilor înalte din tavan până în pardoseală. Locuințele au o înălțime mai mare de 2,9 metri și sunt construite în stil soft loft.

75% din teren e spațiu verde

Complexul este înconjurat de două păduri care se întind pe o suprafață de aproximativ 87 de hectare, ceea ce oferă aer curat și liniște tot timpul pentru locatari. În cadrul complexului, peste 75% din teren va fi destinat spațiilor verzi, căilor de acces, iar la parterul blocurilor apar spații comerciale, astfel încât locatarii să nu mai fie nevoiți să plece din zonă, astfel încât se diminuează transportul cu autoturismul și poluarea.

Ansamblul rezidențial va beneficia de parcări gratuite și prize pentru locatarii care folosesc mașini electrice, iar reducerea consumului de electricitate în incinta ansamblului se face folosind sisteme inteligente de luminare, precum și panouri fotovoltaice. Loft Green Apartments e dotat și cu spațiu pentru biciclete dedicat la demisol și va implementa o aplicație de car-sharing în comunitatea locatarilor pentru a folosi automobilele împreună cu vecinii, și pentru a utiliza locurile disponibile din mașini. De asemenea, distanta până la stația de autobuz este de 50 metri, și e în costrucție primul terminal multimodal cu acces direct în stația de metrou Străulești.

Dezvoltatorul Ecovillas este la a doua dezvoltare imobiliară în România, primul proiect fiind demarat în anul 2014, în sectorul 5, unde au ridicat 32 de case pasive. Proiectul caselor pasive Ecovillas s-a vândut în totalitate în anul 2016, iar de atunci valoarea acestora a urcat cu 35% la sută până în prezent.