Primul drum construit de la zero de o zonă metropolitană din România

La finele săptămânii trecute a fost inaugurat un drum lung de 3 kilometri și jumătate care leagă municipiul Oradea de localitatea Sântandrei.  Este primul drum construit de la zero de o zonă metropolitană din România. Valoarea investiției este de 9 milioane de lei, iar banii au fost asigurați din bugetele celor două localități, scrie Digi24.

„La nivel de țară din perspectiva managementului public este primul proiect de infrastructură publică, conectivitate rutieră, executat de o asociație tip zonă metropolitană în România. Din perspectiva implementării contractului termenul de finalizare, deși era prevăzut pentru februarie 2019, constructorul în colaborare cu proiectantul a reușit să finalizeze această lucrare mult mai devreme”, a explicat Adrian Foghiș, de la Zona Metropolitană Oradea.

„Pentru comuna Sântandrei este foarte bine, având în vedere ce s-a întâmplat din punct de vedere urbanistic în ultimii ani, ceea ce a dus la creșterea numărului populației în Sântandrei și în localitățile învecinate. Va fi o alternativă la DJ 797, deocamdată destinată traficului ușor”, a declarat Ioan Mărcuș, primarul comunei Sântandrei. Lung de 3 kilometri și jumătate, drumul are și piste de biciclete și a presupus și construcția unui pod cu o lungime de 28 de metri peste pârâul Peța.