Patru companii doresc să construiască terminalul viitorului aeroport de la Brașov

Companiile Bog’Art SRL București, Construcții SA Sibiu, KESZ Construcții România SRL Cluj și PORR Construct SRL Buucrești au depus oferte pentru construirea terminalului viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav, scrie Monitorul Express. Contractul se ridică la valoarea de 184,671 milioane lei.

„Ne bucurăm că proiectarea şi construirea terminalului de pasageri al AIBG a suscitat un interes mare din partea firmelor de construcţii. Aşadar, avem de unde selecta şi sperăm ca etapele de evaluare să fie parcurse fără probleme, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să desemnăm un câştigător şi să începem lucrările”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Pentru realizarea terminalului AIBG, administraţia judeţeană a colaborat cu arhitectul braşovean Dorin Ştefan, care a prezentat două soluţii arhitecturale. Din cele două a fost agreată varianta mai puţin costisitoare, având în vedere că lucrarea este finanţată integral de către Consiliul Judeţean Braşov. Pentru această variantă s-au cerut avizele privind fluxurile de pasageri, de la instituţiile cu responsabilităţi în domeniu (SRI, Poliţia de Frontieră şi Direcţia Vamală), iar acestea au fost obţinute în baza planurilor finale ale terminalului, care relevă o suprafaţă desfăşurată de 11.780 metri pătraţi, la care se adaugă o suprafaţă de 510 metri pătraţi, reprezentând terase construite deschise şi acoperite în afara perimetrului construit.

Suprafaţa construită a terminalului va fi de 4.092 metri pătraţi. Structura terminalului va fi pe fundaţii tip radier, cu grinzi, pereţi din beton armat la subsol, stâlpi, grinzi principale şi secundare metalice, planşee din tablă cutată cu suprabetonare, planşeu acoperiş metalic alcătuit din grinzi principale şi secundare parţial din tablă cutată cu suprabetonare, iar învelitoarea va fi alcătuită din panouri metalice tristrat. Faţadele clădirii vor fi de tip perete cortină din oţel autoportant, iar pereţii interiori de compartimentare vor fi din rigips carton obişnuit şi rezistent la foc, în funcţie de destinaţia încăperilor, conform publicației amintite.