Maurer Imobiliare dezvoltă un proiect imobiliar pe locul fostei fabrici de zahăr din Târgu Mureș

Dezvoltatorul Maurer Imobiliare a început lucrările pentru ansamblul Maurer Residence Târgu Mureș, amplasat pe terenul fostei fabrici de zahăr din Târgu Mureș, scrie Transilvania Business.

În prima etapă, parcelele aferente primelor două imobile din ansamblu vor fi nivelate, iar terenul va fi adus la cota zero. Pașii următori în etapa de organizare a șantierului sunt: împrejmuirea șantierului, aducerea utilităților lângă primele blocuri, montarea unei macarale turn cu braț de 52 m, ridicarea unui depozit de materiale, crearea de drumuri de acces și a unei rampe de beton pentru spălarea roților mașinilor care ies din șantier. Construcția propriu-zisă va începe odată cu trasarea blocurilor și a anexelor, compactarea terenului și săparea fundațiilor.

„Aproximativ 3500 de apartamente vor fi construite în următorii ani, în ceea ce va deveni <<orașul din interiorul orașului>>. Un complex modern, pregătit să răspundă nevoilor actuale ale locuitorilor din Târgu Mureș, dar care este amejanat și pentru viitor, prin proiectarea unor funcționalități gândite pentru anii ce vor urma”, a declarat Gabriel Costea, director de vânzări al Maurer Residence Târgu Mureș, citat de publicația amintită.

Primele două imobile din ansamblu, situate în partea de N a amplasamentului, cuprind 47 și respectiv 62 de apartamente cu structuri de tip studio, 2 și 3 camere, precum și parcări subterane. Termenul de finalizare este estimat pentru sfârșitul anului 2019. „Ne bucurăm să vedem că deja mulți mureșeni au încredere în proiectul Maurer Residence Târgu Mureș, dovadă fiind nivelul vânzărilor de până acum. Am reușit să acoperim, practic, o mare parte din apartamentele disponibile în cele două blocuri, ceea ce ne încurajează să continuăm. Avem două atuuri importante, expriența dobândită în construcția celor peste 6.500 de apartamente de până acum și flexibilitatea pachetelor de finanțare”, a adăugat Costea.

Maurer Imobiliare este o companie fondată în Brașov de Simon Maurer, cu 12 ani de experiență în dezvoltare imobiliară, cu 7 proiecte de mare amploare în Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Constanța și Cluj-Napoca.