E-acumulatori.ro, soluţii pentru suplinirea consumului de energie

E-acumulatori.ro, cel mai vechi magazin online de produse electrice de pe piaţa românească, oferă soluții pentru producerea de energie în cazul lipsei accidentale a energiei dar şi pentru vârfurile de consum în rețea.

Utilitatea soluţiilor verzi este tot mai vizibilă şi în cazul construcţiilor.

„În cazul locuinţelor, cu ajutorul unui panou fotovoltaic poate fi încărcată şi o maşină electrică. Asta dacă e să vorbim despre energia care nu se ia… direct din reţea. Deocamdată, dificultăţile ţin de aprobările pentru montarea fotovoltaicelor pe acoperiş, însă tot de aprobări este nevoie şi pentru construirea unei locuinţe. În cazul în care panourile fotovoltaice sunt montate pe balcon, cum se şi întâmplă deja în anumite situaţii, teoretic, birocraţia este inexistentă”, a declarat răspunzând unei întrebări ale revistei Constructiv, Dan Tudose, directorul E-acumulatori.ro.

E-acumulatori.ro, un business de familie început în 2002 și dezvoltat puternic din 2009 îl are ca director pe Dan Tudose. În prezent din portofoliul magazinului online fac parte 30.000 de produse, ceea ce îi conferă poziția de lider în ceea ce privește gama de produse disponibile online.
Printre brandurile comercializate se numără Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc. În 2018, E-acumulatori.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 8 mil. lei fără TVA, cu 17% mai mult față de anul anterior.

“Există soluții pentru vârfuri de consum în rețea: de exemplu în New York, dimineața când toată lumea pornește aparatul de cafea, se pun în funcțiune camioane care transportă „energie la pachet” (generatoare pe roţi) și livrează energie în rețea, susţinând consumul suplimentar. Ar putea fi posibil şi în Bucureşti.

În prezent există mai multe variante pentru a suplini consumul de energie. Cele mai folosite şi cunoscute sisteme în România sunt: sistemele fotovoltaice, bateriile de stocare și sursele tip UPS (surse neîntreruptibile de energie).

Sisteme fotovoltaice

Proprietarii de case pot beneficia de o subvenție de la stat de până la 20.000 lei pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe locuință. Pentru o casă panourile solare se instalează în aproximativ două zile, termenul variind în funcţie de complexitatea lucrării. Costul instalației sistemului fotovoltaicreprezintă mai puțin de 5% din valoarea investiției în proprietate.

Baterie de stocare – energie electrică acumulată în baterie

Pentru un proprietar de casă care dorește să folosească doar iluminatul perimetral, centrala termică și sistemul de supraveghere, un mic sistem de stocare este suficient. În cazul în care clientul vrea să utilizeze pe baterii consumatori puternici, cum ar fi cuptorul cu microunde sau aerul condiţionat, trebuie să se asigure că poate suplini consumul. După o estimare de consum de kilowaţi pentru fiecare client, se oferă cele mai bune alternative personalizate. Clienţii au la dispoziţie baterii cu litiu sau cu plumb, iar criteriile de alegere depind de utilizarea finală a dispozitivului. În general este recomandată o baterie economică cu plumb, costul acesteia fiind de sub 1.000 lei.

UPS-uri – soluții salvatoare pentru aparatele din locuință

UPS-urile (sursele neîntreruptibile de curent) sunt dispozitive care îți protejează aparatura electrică de fluctuațiile de tensiune. Clienții pot alege UPS-uri pentru computere, pentru centrale termice sau pentru întreaga locuință, rolul principal al UPS-ului fiind acela de a furniza energie pe termen scurt. Cele mai performante modele folosesc un invertor, un încărcător (redresor) şi o baterie internă sau externă. UPS-urile stochează energie şi o livrează atunci când tensiunea are fluctuaţii.