Piteștiul va avea o sală polivalentă nouă

În ultima ședință de guvern au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru construcţia unei săli polivalente în municipiul Piteşti (jud. Argeş), în vederea găzduirii competițiilor din diverse discipline sportive, cu o capacitate de 4.900 locuri în tribune.

Astfel, se prevede concepția unui spațiu multifuncțional desfăşurat pe 4 nivele (parter+3 etaje) şi echipat pentru desfășurarea la cel mai înalt nivel competițional a jocurilor de volei, baschet, handbal, miniftbal, etc., dar și organizarea de evenimente sportive pentru tenis de câmp, tenis de masă, lupte, sporturi individuale etc. Adiacent funcțiunilor sportive, vor fi realizate zone de agrement, comerciale, pentru conferinţe, zone unde pot funcționa săli de fitness etc.

Terenul pe care se propune realizarea acestui obiectiv este situat pe strada Basarabia, nr. 35, iar valoarea investiţiei este de 99.459.000 lei.

Finanţarea va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii – CNI (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice).