Terminal nou la Aeroportul Otopeni

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) va finaliza în acest an toate exproprierile pentru un nou terminal, iar lucrările propriu-zise vor începe anul viitor, a declarat Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, prezent la conferinţa Ziua Aviaţiei, citat de Agerpres.

 

Întrebat de jurnalişti care sunt măsurile luate pentru a reduce întârzierile curselor aeriene, el a răspuns: „Chiar dacă studiile arată că întârzierile au crescut, pot să vă spun că s-a investit foarte mult în aeroporturile din România. Şi în aeroportul principal al României, Henri Coandă, vor urma nişte investiţii anul acesta. Au fost alocaţi bani în bugetul companiei şi în următoare perioadă veţi vedea îmbunătăţirea căilor de rulare şi de ce să nu dăm drumul la acele investiţii în cele două piste. Mai mult decât atât, la nivelul Ministerului Transporturilor este o hotărâre de Guvern privind exproprierile pentru extinderea aeroportului. Exproprierile se vor finaliza în acest an şi cred că de anul viitor vom vedea începerea lucrărilor pentru noul terminal”, a spus Titea.

 

El a arătat că s-au făcut paşi importanţi pentru realizarea liniei de metrou M6 (Gara de Nord – Otopeni), unde lucrările vor începe în acest an. Tot în 2019 vor începe lucrările şi pentru un tren direct Gara de Nord – Otopeni, având termen de finalizare anul viitor.