AFI Ploiești Mall are un nou director general

AFI Europe Romania, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de pe piața imobilară, a numit-o pe Luciana Giurea (32 ani) în funcția de Director General al AFI Ploiești Mall.

 

În ultimii 5 ani, Luciana Giurea a făcut parte din Departamentul Leasing al AFI Europe, ocupând poziția de Retail Leasing Manager. Din această poziție, Luciana a înregistrat rezultate remarcabile, majorând gradul de ocupare al AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România și unul dintre cele mai importante din regiune, până la 100%. În același timp, ea a fost responsabilă de îmbunătățirea mixului de chiriași ai AFI Ploiești și de dezvoltarea și închirierea AFI Brașov, cel mai recent centru comercial al AFI Europe, a cărui inaugurare este programată pentru primăvara anului 2020.

 

Noul Director General al AFI Ploiești are o experiență profesională complexă. Parcursul neobișnuit al carierei sale – de la drept la jurnalism și apoi la real estate – a ajutat-o să își consolideze o viziune integrată a business-ului și să câștige în 2017 unul dintre cele 10 premii oferite de Business Magazin în cadrul Galei „100 Tineri Manageri de Top”.

 

„Este o onoare să fiu numită Director General al unuia dintre cele mai importante proiecte comerciale din România ale AFI Europe. Este un proiect foarte drag mie, deoarece m-am născut și am copilărit în Ploiești. De la inaugurarea AFI Ploiești Mall, am lucrat constant la îmbunătățirea selecției de branduri, restaurante și experiențe oferite clienților. Pe parcursul următorului an, vom continua să consolidăm această strategie, dar vom pregăti și multe surprize, deci stați cu ochii pe noi”, a declarat Luciana Giurea.

 

AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, a fost inaugurat în octombrie 2013, în urma unei investiții de peste 50 mil. euro. Mall-ul oferă o suprafață închiriabilă (GLA – gross leasable area) de 34.000 mp pe două etaje, fiind ocupat de 100 de branduri naționale și internaționale, dar și de o zonă de divertisment de peste 7.000 mp.

 

În 2018, AFI Ploiești Mall a fost evaluat la 68 mil. euro, traficul zilnic ridicându-se la 16.000 de vizitatori. Valoarea vânzărilor retailerilor prezenți în mall a fost de 64 mil. euro în 2018, în creștere cu 10,8% față de anul anterior.

 

În sectorul comercial, AFI Europe dezvoltă în prezent AFI Brașov, un mall unic și modern situat în orașul Brașov. De asemenea, planurile companiei includ un parc de retail în Arad, situat pe un teren cu o suprafață de 80.000 mp.