Cel mai bun prim trimestru din ultimii 10 ani pentru Impact

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat primul trimestru din 2019 cu venituri din vânzări de 50,876 mii lei și EBIT de 18,776 mii lei, în creștere semnificativa față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatele foarte bune înregistrate în primul trimestru au fost generate de încheierea unui număr record de contracte de vânzare pentru apartamente în cadrul  proiectului Greenfield Băneasa, ceea ce a condus la îmbunătățirea substanțială a indicatorilor financiari, în condițiile în care costurile de operare au o structură preponderent fixă. Raportat la o perioadă de timp mai lungă, rezultatele obținute în primul trimestru din acest an, atât la nivelul veniturilor, cât și al profitului net, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani.

 

Pe lângă rezultatele financiare foarte bune, un alt rezultat notabil în această perioadă, care arată sustenabilitatea procesului de vânzare, este numărul mare de rezervări și contracte de pre-vânzare încheiate în primul trimestru (97), în creștere cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acestea vor fi finalizate în contracte de vânzare-cumpărare, iar valoarea acestora va fi reflectată în raportarea financiară spre sfârșitul acestui an și în 2020. Din acest punct de vedere, trimestrul 1 al acestui an este cel mai bun prim trimestru din ultimii 3 ani.

 

Deși unele norme adoptate în ultimele luni au fost apreciate drept aspecte cu  impact negativ asupra pieței imobiliare, rezultatele obținute de IMPACT în primul trimestru al anului au fost printre cele mai bune, atât la nivel de vânzări, aferente rezervărilor din trecut, cât și la nivel de rezervări și pre-contracte, care se vor reflecta în viitor. Acest lucru reconfirmă atractivitatea proiectelor imobiliare marca IMPACT, atât Greenfield, cât și Luxuria întrunind toate elementele aflate în acest moment în topul cerințelor cumpărătorilor – finisaje moderne și de calitate, proximitatea mijloacelor de transport în comun, spații verzi și facilități comerciale și de entertainment. În ciuda scenariilor care s-au vehiculat în ultima perioadă despre o nouă criză imobiliară, estimările noastre privind vânzările și evoluția pieței în acest an sunt optimiste”, a declarat Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.

 

Cea mai mare parte a locuințelor rezervate în această perioadă sunt în cartierul Greenfield Băneasa, în cadrul celei de-a treia faze de dezvoltare – Ansamblul Platanilor, unde 192 de apartamente urmează a fi livrate până la sfârșitul anului. În acest moment, faza a treia este pre-vândută în proporție de 64%. Pentru Greenfield se lucrează la finalizarea procesului în vederea obținerii noului PUZ aferent fazelor Greenfield IV (Ansamblul Teilor), Greenfield V și VI, care vor fi include Greenfield Plaza, un centru comercial și de recreere pentru rezidenți.

 

Luxuria Domenii Residence a depășit pragul de 50% de apartamente contractate pentru prima fază de dezvoltare (232 apartamente) care urmează a fi livrată spre sfârșitul anului. Rezultatul foarte bun a permis începerea lucrărilor de construcție, respectiv a campaniei de pre-vânzare și pentru cea de-a doua fază, de 268 de apartamente, care urmează a fi finalizată în trimestrul al III-lea al anului 2020. Luxuria s-a dovedit foarte atractivă pentru investitori, datorită locației sale, zona Domenii-Expoziției, considerată a fi următorul hub important de birouri din București. În plus, conceptul proiectului este cel al unui cartier premium, privat, în interiorul căruia rezidenții beneficiază de elemente și facilități integrate pentru un stil de viață confortabil și modern: acces securizat, spații verzi – parc privat și grădini tematice, locuri de joacă, sală de sport & spa, servicii de concierge și mentenanță, lounge, dar și spațiu pietonal generos, parcarea fiind în întregime subterană.