One United Properties a început pregătirile pentru construirea ansamblului mixt One Herăstrău Towers

Dezvoltatorul român One United Properties a început pregătirile pentru construirea ansamblului mixt de unități locative, birouri și comerț One Herăstrău Towers. Compania a primit la finalul anului trecut autorizația de construire și, potrivit constructorului, clădirea va fi finalizată în 24 de luni.

One Herăstrău Towers este un proiect ce se încadrează în noua generație de proiecte imobiliare multifuncționale pe care compania le dezvoltă în Capitală, proiecte de regenerare urbană, care aduc în același loc toate facilitățile necesare – locuințe, birouri, spații comerciale și alte spații comune destinate relaxării. Potrivit biroului de arhitectură care dezvoltă proiectul, X Architecture & Engineering, One Herăstrău Towers va fi format din 3 zone: baza clădirii, cu funcțiuni comerciale și birouri de 5.055 mp, ce așează construcția în peisajul urban și cele două turnuri destinate celor 139 de unități locative, plus două niveluri de parcare. „One Herăstrău Towers a fost gândit ca poarta de intrare în oraș, cele două turnuri celebrând vederile panoramice către lacul Herăstrău și către zona de Nord a orașului. Corpurile au o volumetrie deliberat omogenă, cu elemente care accentuează verticala și care diminuează masivitatea. Volumul superior aferent fiecărui turn subliniază deschiderea panoramică prin pereți cortină, luminatoare și terase generoase, funcționând ca niște faruri urbane”, spune Marius Călin, arhitectul șef de la X Architecture & Engineering.

Proiectată ca o veritabilă dezvoltare pe verticală, One Herăstrău Towers se aliniază la standardele cu care One United Properties și-a obișnuit deja cumpărătorii: materiale sustenabile, sisteme și instalații eficiente energetic, cu grad de poluare redus, o calitate a mediului interior mai sănătoasă, eficiență energetică superioară a clădirii și, nu în ultimul rând, design contemporan elegant, finisaje de înaltă calitate și certificare green, pentru care dezvoltatorul a început deja demersurile.

 

Din 139 de unități locative, doar 39 mai sunt disponibile

Componenta rezidențială a One Herăstrău Towers va conține 139 de unități locative, dintre care, în acest moment doar 39 mai sunt disponibile. „One United Properties este în acest moment un etalon al pieței de real estate din România, un partener stabil care și-a fidelizat clienții  prin utilizarea celor mai înalte standarde de implementare a proiectelor, prin calitatea evidentă a finisajelor, tehnologia de ultimă generație și  preocuparea constantă pentru dezvoltarea clădirilor verzi. Astfel, reconfirm disponibilitatea redusă a unităților locative din portofoliu, aceasta nefiind o situație singulară pentru dezvoltările ONE”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United Properties.

 

Proiect de regenerare urbană

Într-o lume în care ritmul urban impune noi tendințe de locuire și lifestyle, proiectele multifuncționale au devenit o necesitate și reprezintă un demers de regenerare urbană. Promotor al cestei idei, One United Properties și-a asumat proiecte imobiliare care redau orașului spații abandonate. Un exemplu în acest sens este ONE Herastrau Towers, ridicat pe locul unei clădiri abandonate – o ruină din perioada comunistă, demolată de către dezvoltator. Proiectul va aduce valoare adăugată, atât viitorilor rezidenți, cât și întregii comunități a orașului.