Aktor are un nou country manager

AKTOR, membră a ELLAKTOR GROUP, a anunțat numirea în funcția de country manager a lui Carlo Germani. Acesta îl va înlocui pe Petros Katsias.

Germani a deținut o perioadă îndelungată o funcție executivă în AKTOR, iar în ultimii 4 ani i-a fost incredințat rolul de project manager în cadrul emblematicului și provocatorului proiect de construcție a Gold Line Metro, în Doha, Quatar, ce se află acum aproape de data inaugurării. Doha Metro Gold Line, cunoscută și drept Linia Istorică, este concepută pentru a susține sistemul de transport subteran în Doha. Mai precis, linia de metrou începe în apropierea aeroportului internațional Hamad, în est, și ajunge până în Sport City, în vest. Gold Line Metro are un buget total ce depășește 3 miliarde de euro și cuprinde 10 stații cu lungimea estimată a tunelurilor de aproximativ 30 de km. Proiectul Gold Line Metro a fost acordat în 2014  companiei ”ALYSYJ”, un joint venture format din 5 organizații de talie mondială: ”AKTOR” (drept lider), ”Larsen and Tourbo” din India, ”Yapi Merkezi”, ”STFA” din Turcia și ”Al Jaber Engineering” din Quatar, iar dl. Germani a ocupat până de curând poziția de președinte al comitetului executiv al acestui joint venture.

 

Înainte de a lucra pentru AKTOR în Quatar, Carlo Germani a lucrat timp de 13 ani în grupul german de construcții  ”Hochtief”, ca project manager în lucrări de anvergură, precum construcția și proiectarea noului pod hobanat de șosea peste Forth Riven în Marea Britanie, construcția autostrăzii ”Olympia Odos”, în Grecia, în timp ce a ocupat și poziția de manager de unitate operațională al ”Hochtief Construction AG” în filiala grupului din Africa de Sud.

 

Făcând referire la numirea d-lui Carlo Germani pe poziția de country manager în România, Alexandros Exarchou, CEO al AKTOR, a afirmat: ”Numirea d-lui Carlo Germani în funcția de country manager în România este cel mai recent exemplu în încercările noastre din ultimele 10 luni de a ne reorganiza și consolida prezența corporatistă în România. Carlo are mai mult de 30 de ani de experiență pe plan internațional, precum și nenumărate reușite dovedite în coordonarea și implementarea cu succes a proiectelor dificile de infrastructură. El reflectă în totalitate nivelul de reprezentare pe care ne dorim să îl aibă AKTOR și aștept cu nerabdare să lucrăm împreună pentru a implementa o serie de proiecte de infrastructură în România, atât curente, cât și viitoare.”

 

AKTOR, ramura în construcții a ELLAKTOR, precum și cel cel mai mare subsidiar al său, s-a consolidat ca o companie de top în domeniul infrastructurii, oferind o gamă diversificată de servicii în domeniile: construcții, energie solară, exploatare minieră, intreținere și reparații. Proiectele emblematice de infrastructură ale AKTOR, desfașurate în Grecia ăi peste graniță, includ magistrala 2 de metrou Atena, noul Muzeu Acropolis, podul Rion-Antirrion, stația de tratare a apei menajere, Psyttalia, dar și proiecte îin desfașurare, precum metroul din Salonic, proiectul de renovare a golfului Faliro, linia de metrou Gold Line din Doha, Quatar, etc.