Zentiva investește 5,4 milioane de euro în creșterea capacității de producție

Zentiva, unul dintre principalii producători locali de medicamente, are prevăzute pentru acest an proiecte de investiţii în valoare de 5,39 milioane euro pentru cresterea capacităţii de producţie, asigurarea respectării normelor de bună practică de fabricaţie şi modernizarea echipamentelor de producţie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie News.ro.

Pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, bugetul pe anul 2019 este de 6,48 milioane lei. Comparativ, cheltuielile de cercetare-dezvoltare efectuate în anul 2018 au fost în valoare de 7,72 milioane lei, constând în activităţi legate de transferul de produse.

Anul trecut, compania a investit 20 milioane lei (4,3 milioane euro) în noi echipamente de producţie şi în modernizarea celor existente.

„În anul 2018, societatea a realizat investiţii în valoare de 4,26 milioane euro. Obiectivele programului de investiţii, ce vor continua şi în anul 2019, sunt menţinerea Regulilor de Bună Practică în Fabricaţie şi actualizarea tehnologiilor la standarde internaţionale de calitate şi de mediu, precum şi pentru extinderea portofoliului de produse şi de noi forme de ambalare. Finanţarea programului de investiţii în anul 2018 s-a realizat exclusiv din sursele proprii ale societăţii”, se spune în raport.