Metrorex confirmă blocajul de la metroul spre Otopeni

În data de 15.03.2019, Metrorex a publicat în SEAP anunţul de participare pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă a secţiunii 1 Mai – Tokyo, „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai –  Tokyo, aferent Magistralei 6 de metrou.

Un operator economic a depus o contestaţie în data de 28.05.2019, iar în urma măsurilor de remediere, contestația a fost retrasă în data de 31.05.2019.

Procedura de atribuire va continua după ridicarea suspendării în urma pronunțării soluției Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), urmând ca termenul limită de depunere a candidaturilor să fie decalat cu 20 de zile.

Proiectul Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni este finanţat din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Valoarea estimată a obiectivului de investiţii fără T.V.A. este de 1.269.784.510 lei.

Obiectul proiectului „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă” este realizarea unei linii de transport public între Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) şi București, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale şi îmbunătăţirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, accidentelor rutiere şi poluării aerului.