Imobiliarium: Segmentul rezidențial middle class se vinde cel mai bine

Potrivit Imobiliarium, expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori – expozanți, segmentul rezidențial middle class din Capitală este singurul care se află pe un trend ascendent și menține un ritm susținut, fiind stabil și din punct de vedere al raportului calitate -preț. De altfel, peste 80% dintre dezvoltatorii prezenți la Imobiliarium Universitate au oferte ce se încadrează în categoria middle – class.

„Piața construcțiilor noi rezidențiale a crescut ca număr de unități locative, majoritatea axându-se pe middle class, mai ales în ultimii doi ani. Această tendință este determinată și de încetinirea apetitului crescut pentru achiziții, respectiv o chibzuință mai ridicată afișată de cumpărător, atât în ceea ce ține de zona bugetară, cât și de modalitățile de construcție. Așadar, chiar dacă statisticile anunță diverse efervescențe ale pieței, putem afirma că la nivel middle class acestea nu se resimt, fiind, momentan, sectorul cel mai stabil”, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

 

Potrivit reprezentanților Imobiliarium, bugetul mediu pentru o locuință din acest segment se situează între 80.000 și 120.000 de euro, unde trebuie luați în calcul și factori precum locația sau suprafața construită. În medie, estimarea de preț mediu este de circa 1400 euro/mp în București, relativ mai scăzut în zonele adiacente Ilfov, iar în perioada următoare creșterea sau scăderea va fi minimă. Totodată, raportat la evoluția geografică a acestui segment, zonele de middle class care s-au dezvoltat cel mai mult în ultimii ani sunt Nordul și Estul Capitalei.

 

Conform specialiștilor Imobiliarium, în profilul cumpărătorului pe acest segment se regăsesc persoanele între 30 și 40 de ani, cu un job corporate, căsătorit/ă, interesat/ă de un apartament de două sau trei camere, cu un buget disponibil de peste 80.000 de euro. Printre criteriile de achiziție ale acestuia se numără locația – în primul rând, urmată de calitatea construcției, infrastructura – accesul facil, facilitățile din împrejurimi, precum marketuri, școli, spitale etc.. și prețul pe metrul pătrat.

 

Categoria de locuințe middle class va fi reprezentată de circa 80% dintre dezvoltatorii prezenți la Imobiliarium Universitate – expoziție de locuințe organizată în premieră de Imobiliarium pentru a acoperi, cu precădere, acest segment al pieței. Târgul va avea loc între 21 și 22 septembrie, în Piața Universității din București.

 

                                                                                  ###

Despre Universum Events

 

De peste 10 ani în industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate.

 

Concepte proprii:

 

Târgul Imobiliarium, început în 2017 ca o alternativă la clasicele evenimente de real-estate, își propune să faciliteze procesul de căutare și achiziție a unui imobil, cu ajutorul tehnologiei VR. Dedicat sectorului rezidențial, proiectul reunește cel mai mare număr de ansambluri noi, ținând cont de experiența acestora și istoricul lor.

 

GoTech World (anterior Internet & Mobile World), casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, cea mai amplă expo-conferință B2B dedicată soluțiilor IT și digitale din regiune;

 

Festivalul Bucharest Tech Week, ajuns la a patra ediție, mobilizează comunitatea tech din Capitală pentru a încuraja inovarea și adoptarea de noi tehnologii.

 

MyConnector, o platformă online dedicată evenimentelor, care operează accesul la evenimente, de la înregistrarea online până la accesul în eveniment.

 

Lagoo Snagov, locația proprie pentru organizarea evenimentelor atât corporate cât și private, ce se întinde pe o suprafață de 60.000 mp, în mijlocul naturii.

 

Sub umbrela UNIVERSUM au luat formă conceptele proprii și o divizie de evenimente personalizate: M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions) și o divizie de Team Building care oferă un portofoliu cu peste 140 de activități și concepte, ambele divizii axate pe evenimente de amploare pentru clienți.

 

Compania este reprezentatul unic în România al celei mai mari licențe de team building din lume, Catalyst Global Team Building, oferind soluții pentru nevoile clienților și asigurând experiențe unice cu fiecare eveniment.