Peste 1 milion de metri pătrați, suprafața totală a locuințelor prezentate la Imobiliarium Băneasa

Imobiliarium, expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori – expozanți, prezintă la ediția din acest weekend circa 90 de ansambluri rezidențiale, ale căror locuințe însumează peste 1 milion de metri pătrați. Totodată, Imobiliarium Băneasa reunește pentru prima dată toate tipurile de case și apartamente inteligente existente în România.

Târgul va avea loc între 11-13 octombrie, în parcarea Brico Dépôt, din incinta Băneasa Shopping City, unde își vor prezenta ofertele un număr de aproximativ 70 de dezvoltatori, majoritar din segmentul middle. „Oferta acestei ediții Imobiliarium va acoperi cea mai diversificată gamă de locuințe de până acum. Vizitatorii pot prospecta toate tipurile de case și apartamente inteligente, de la conceptul de case verzi, la proiectele rezidențiale dezvoltate cu infrastructură completă, proiecte mixte – business și rezidențial -, case active sau clădiri ce promit o combinație fantastică între vechi și nou, toate aflate în cele mai râvnite zone din Capitală și împrejurimi”, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

Printre cei mai mari dezvoltatori prezenți la această ediție se numără One United, AFI Global Europe, Anchor Group, Conarg, Impact, Prime Kapital, Metropolitan, Cordia – Futureal Group, Străulești Lac Alfa, Hagag, Zacaria Group, Nusco Imobiliara etc.

Totodată, una dintre noutățile acestei ediții este prezența Caravanei Grohe, ce constă într-un showroom mobil – un camion venit din Germania, unde se vor prezenta cele mai noi soluții de baie, bucătărie și smart home în materie de baterii, ceramică și senzori.

În portofoliul Imobiliarium Băneasa de anul acesta se regăsesc numeroase ansambluri speciale, care se diferențiază prin caracteristici precum certificări Green, arhitecturi speciale, spații ample, și diverse beneficii. Majoritatea ansamblurilor cu promoții pe perioada evenimentului oferă, în medie, discounturi de circa 3-5%.

Spre exemplu, ansamblul LOFT Green Apartments oferă locuințe 100% eco friendly, promițând zero emisii de CO2 (datorită sistemelor de încălzire si răcire bazate pe pompele de căldură geotermice, ce folosesc 100% energie regenerabilă), 7.500 mp spații verzi în curtea complexului, prize pentru mașini electrice, design bioclimatic, acces securizat, loc de joacă, videointerfon comandat de pe smartphone etc.

Un alt ansamblu neconvențional este Satul Scandinav, cel mai nou proiect rezidențial de lux din România, amplasat în zona Snagov, ce este compus în totalitate din case active, caracterizate prin consum redus de energie. Casele sunt dotate cu sisteme de pompe de căldură aer-aer, respectiv aer-sol, conectate la panouri fotovoltaice, ce generează energia necesară funcționării acestora, astfel încât costurile lunare să ajungă cât mai aproape de zero. Unicitatea ansamblului rezidențial este dată, de asemenea, de spațiile de agrement și relaxare, ce cuprind piscină, saună, jacuzzi, teren de sport multifuncțional, parc de relaxare, zonă de barbeque, zonă de petrecere, alee tip ponton pe marginea canalului care face legătura cu lacul Snagov şi Pădurea Băneasa etc.

Crown Towers este un alt proiect luxury, situat în zona Herăstrău, ce promite să fie emblematic pentru Capitală. Format dintr-un ansamblu de trei turnuri rezidențiale, faza întâi a proiectului va cuprinde două turnuri rezidențiale, un business center, birouri de închiriat, spații comerciale și parcare subterană, iar faza a doua va include al treilea turn rezidențial, parcare supraetajată, facilități pentru relaxare și petrecerea timpului liber, săli de fitness, piscină și spa.
Unul dintre cele mai mari proiecte anunțate, care va fi construit alături de o zona office, este HILS Pallady Apartments, un complex format din 12 blocuri, cu 11 etaje, ce totalizează aproximativ 2.000 de apartamente, proiectate în mai multe variante de compartimentare, de la garsoniere la apartamente cu 3 camere, pentru a acoperi o plajă variată de preferințe ale cumpărătorilor.

Majoritatea dezvoltatorilor prezenți vin cu diverse promoții, cele mai întâlnite fiind discounturile oferite doar în perioada evenimentului, cu o medie cuprinsă între 3 și 5%. Un alt exemplu de beneficiu este cel oferit de Greenfield Residence, care la achiziția unui apartament de două camere oferă cumpărătorului un voucher valoric pentru mobilier, pentru întreaga locuință. Dintre locuințele aflate în oferta acestei ediții, peste 20% sunt finalizate, 40% se află în
construcție, iar restul de 40% se află în faza de plan.