Thales Romania a dublat suprafața de birouri închiriată în Orhideea Towers

Thales Romania, subsidiara locală a grupului francez activ în industriile aerospațială, apărare și electronică, a mai închiriat 5.300 metri pătrați în complexul Orhideea Towers din zona de Centru-Vest a Bucureștiului, dublându-și astfel
suprafața deținută în proiectul deținut de CA Immo. Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat Thales în procesul de identificare a celor mai bune opțiuni de extindere și în negocierea contractului.

”Thales devine astfel cel mai mare chiriaș al Orhideea Towers, cu aproape 11.000 metri pătrați de spații de birouri, respectiv 30% din suprafața clădirii. Aceasta este a doua etapă a parteneriatului nostru cu Thales, după ce în urmă cu aproape un an i-am reprezentat în tranzacția de relocare în 5.300 de metri pătrați în Orhideea Towers. Am reușit să identificăm pentru Thales o soluție flexibilă, care să le permită extinderea viitoare a operațiunilor în România”, a declarat Maria Florea, Key Client Director JLL Romania.

Zona Centru-Vest a Bucureștiului a devenit în ultimii 5 ani, una dintre cele mai dinamice subpiețe de birouri din Capitală. Multe companii care sunt interesate de piața din București, analizează această zonă datorită soluțiilor multiple de transport în comun pe care le oferă, a proximitității de cel mai mare campus universitar din România și de facultățile de inginerie și de IT.

Astfel, stocul total de birouri din Centru Vest a ajuns la peste 416.600 mp in prezent, respectiv 14% din stocul total din cele 12 subpiețe din București, iar alți 57.000 mp urmează să fie finalizați până la finele anului viitor. ”Acestă tranzacție este încă o dovadă că România este un pariu câștigător pentru companiile care au deja afaceri aici. Extinderea Thales vine după o serie de astfel de proiecte care s-au finalizat în București și nu numai. Succesul pe care companiile îl au în
România îi determină pe aceștia să aducă noi linii de business sau să le extindă pe cele existente, astfel că vedem în ultima perioadă o creștere a o ponderii contractelor de extindere în totalul cererii de birouri”, a declarat Viorel Opaiț, director de dezvoltare JLL România.

Thales s-a mutat în Orhideea Towers la finele anului trecut, din Riverplace (Riverview House), deținut tot de CA Immo. În prezent, în companie lucrează peste 550 de specialiști, iar planurile vizează atingerea cifrei de 1.000 specialiști în inginerie până în 2021. “Extinderea spațiului din Orhideea Towers este în linie cu planurile de creștere pe piața din
România pe care le-am anunțat în nenumărate rânduri. Am căutat cele mai bune soluții pentru a ne dezvolta liniile de business pe piața românească și cu ajutorul JLL am reușit să identificăm acea variantă care să ne asigure ducerea la îndeplinire acestor deziderate și care să ne ajute să oferim un mediu de lucru atractiv și ofertant pentru angajații actuali și viitori”, a declarat Cristian Pîrcălabu, CFO Thales România.

Orhideea Towers este localizat în partea de centru-vest a Bucureștiului, în cel mai nou pol de birouri al orașului. Proiectul are o suprafață totală închiriabilă de cca 36.500 de metri pătrați și include două turnuri în formă de “H”, legate printr-o punte vitrata, dispunând de suprafețe cuprinse între 1.200 mp și 2.600 mp pe nivel. Clădirea este certificată LEED Platinum.