Proiectul Radisson Blu din Brașov a primit autorizația de construcție

Compania Rara Hotels a primit autorizația de construcție pentru proiectul Radisson Blu din Brașov. Investiția totală este de 10 milioane de euro.

„Începem anul încrezători și suntem bucuroși că s-a emis Autorizația de Construire, parcurgem astfel un pas important și ne dorim demararea lucrărilor de construire în doar câteva zile. Suntem conștienți că ne așteaptă o perioada cu multe provocări, însă suntem încrezători în succesul  acestui proiect întreprins în scopul dezvoltării serviciilor turistice brașovene și credem cu tărie că vom reuși să satisfacem toate nevoile turistului care ne va calcă pragul. Ambiția noastră este de a deschide porțile acestui hotel până la finele anului viitor și să dăm o nouă perspectiva aliniamentului de acces în zona cetății vechi a orașului nostru. « , a declarat Ramona Neamțu, owner Rara Hotels.

Lucrările vor fi executate de către un antreprenor consacrat în domeniul construcțiilor, având o experiență de peste 25 de ani în domeniu, care de-a lungul timpului a realizat lucrări pentru firme multinaționale, cartiere rezidențiale, relocarea uzinei Ius Brașov. Societatea dispune de personal tehnic și departamente pe toate specialitățile.

  “Oraşul este principalul beneficiar al apariţiei acestui hotel şi a impulsului pe care o astfel de investiţie îl poate da în zonă, impuls care trebuie stimulat şi întreţinut până la finalizarea investiţiilor din acest domeniu, poate chiar dezvoltat prin realizarea de proiecte care să ducă la diversificarea serviciilor oferite: parcări, spaţii de spectacole sau evenimente majore (centru de afaceri, centru de cercetări, centre de expoziţii tematice sau de ştiinţă, săli de spectacole, stadion  etc). Clădirea propusă se va încadra armonios în vecinătatea imediată a amplasamentului. Prin folosirea adecvată a finisajelor alese, fațadele vor aduce valoare estetică zonei”, a precizat arhitectul George Mihalache

Gestionarea acestei investiții va fi asistată de o echipa pluridisciplinară formată din specialiști experimentați în domeniile : arhitectură/design interior, instalații, dirigenție șantier, project management, sistematizarea circulației, consultant hotelier,  alimentație publică, peisagist, marketing, signalistica. Fiecare aspect a fost planificat, organizat și gândit cu atenție în perspectiva de a oferi respect și grijă față de oameni și vecinătăți. Există o strategie de organizare a activităților de aprovizionare și amenajare, astfel încât  să aibă un impact minim supra vecinătăților, motiv pentru care s-a luat în calcul să existe o linie telefonică permanentă pentru recomandări și reclamații, care  ar putea veni din partea locuitorilor din zona sau a trecătorilor  ocazionali.

Pe 2 noiembrie 2016, s-a semnat contractul de franciză pentru dezvoltarea și operarea în Brașov a primului hotel afiliat la brandul Radisson BLU din zona Transilvania. Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson şi Country Inns & Suites By CarlsonSM. Un singur hotel din Bucureşti este afiliat lanțului Radisson BLU.

Despre Radisson BLU Brașov

Hotelul Radisson Blu Brașov va fi situat în zona centrului istoric, pe strada Eroilor nr. 23, vis-à-vis de Parcul Central, în apropierea principalelor atracții turistice ale orașului și a zonei de business.

Unitatea hotelieră va avea 110 camere și va cuprinde şi două restaurante, două baruri, o sală de conferinţe, o sală de sport şi un centru spa, investiția în reamenajarea clădirii fiind de peste 10 milioane de euro. Rara Hotels face parte din RaRă Group, grup 100% antreprenoriat românesc  ce deține afaceri din zona HORECA, construcții, imobiliare și energie. RaRă Group este deținut de către familia Răzvan și Ramona Neamțu din Brașov, România.