Comisia Europeană ne dă bani pentru proiecte de infrastructură

 

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiţii în valoare de peste 1,4 miliarde de euro din fonduri UE pentru 14 proiecte mari de infrastructură din şapte state membre, şi anume Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România şi Spania, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, scrie Agerpres.

 

În România, investiţiile vor asigura accesul la apă curată şi la o asistenţă medicală mai bună. 486,6 milioane de euro din Fondul de coeziune vor asigura accesul la o mai bună apă potabilă şi la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400.000 de persoane din sud-vestul României, precum şi prevenirea contaminării apelor subterane în judeţul Suceava, de care vor beneficia 220.000 de locuitori.

 

Tot în România, UE va investi 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa serviciilor medicale în regiunea de nord-est. Datorită acestei investiţii, care va fi în beneficiul a 90.000 de locuitori, pacienţii vor primi un tratament de înaltă calitate, iar numărul deceselor şi al dizabilităţilor pe termen lung va fi redus.